Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen VR1 – ENC ’09 VR1 

Zaterdag 4 november speelden wij de wedstrijd tegen ENC ’09 VR1. Een bekend team voor ons uit voorgaande competitie. Zij staan één plekje hoger dan wij, we verwachten dan ook een team dat redelijk gelijk aan ons zal zijn. Vol enthousiasme en strijdlust beginnen we de wedstrijd, want zin om te winnen is er zeker!

Het begin van de wedstrijd spelen we gelijk op. Wij spelen over, maken de combinaties en hebben een paar keer schot op goal. Ook ENC weet dit te doen. Het valt op dat zij veelal de lange bal naar voren spelen. Hun voorhoede is snel en weet een enkele keer door onze achterhoede te breken. Halverwege de eerste helft veroorzaakt dit in een tegendoelpunt. 0-1 voor ENC. Veerle gaat hiermee niet akkoord, ze maakt een mooie actie en scoort de 1-1! Einde eerste helft krijgen we een penalty tegen. ENC scoort de 1-2, met deze stand gaan we de rust in.

We weten allemaal dat het belangrijk is om de eerste minuten na de rust sterk te beginnen, te laten zien dat wij willen winnen. Toch weet ENC al vrij snel de tweede helft de 1-3 te scoren. Waar we andere wedstrijden nog wel goed in zijn om op dat moment de kop te laten hangen, gebeurt ons dat deze wedstrijd niet. We houden moed en blijven vechten. Jet passeert met snelheid haar mannetje, geeft een goede voorzet en Mirjam plaatst de bal in het goal! 3-2!
Het wordt helemaal spannend als Veerle halverwege de tweede wedstrijd ons derde doelpunt scoort. Zowel wij als ENC krijgen kansen waardoor een aantal spannende situaties ontstaan. Een prachtige combinatie van Renske en Veerle resulteert in een goed schot op goal van Veerle, 4-3!! Hierna gaan we wat meer verdedigend spelen en geven dit mooie resultaat niet meer weg. We hebben goed teruggevochten en gestreden tot het laatste moment. Een verdiende overwinning!

A.s. donderdag 9 november spelen we om 20:15 uur thuis tegen Oranje Nassau.