Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – VIOS B Eindstand 2-1

Nipte zege FC Eibergen op gelijkwaardig VIOS Beltrum

Door met 2-1 van VIOS Beltrum te winnen bewees FC Eibergen zich andermaal een uitstekende dienst. Na een matig begin wist de thuisclub het duel kort na rust te beslissen, waarna het de bezoekers niet meer lukte om de gelijkmaker aan te tekenen.

Voorafgaande aan het eerste fluitsignaal stond VIOS op de derde plaats en de Eibergenaren met een net iets slechter doelsaldo een stekje lager. Dat was ook eigenlijk in de gehele wedstrijd terug te zien, want van veel krachtsverschil was geen sprake. VIOS begon zeer aanvallend en was al in de vierde minuut succesvol. De geheel vrijstaande rechterspits Rik Groot Zevert vond met een strakke en scherpe voorzet bij de tweede paal de mee opgekomen verdediger Boet Leemreize en die kon ongehinderd intikken: 0-1. Daarna ontspon zich een duel waarin het over en weer ging. Na ruim een kwartier had Dylan Timmerman bijna succes, maar de jonge VIOS-doelman Lars Kroese wist met de nodige moeite nog net redding te brengen. Vlak voordat er een half uur verstreken was hielp Kevin van Lieshout een goede voorzet bij de tweede paal om zeep. Meteen daarna kreeg Maykel Lageschaar vanuit vrije positie een goede kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal hard over én naast. Bob Groot Kormelink had vervolgens de 0-2 bijna op de voet, maar hij kwam een teenlengte te kort. Nog voor rust kwam de 1-1 op het scorebord. In de 34e minuut legde Van Lieshout vanaf rechts de bal panklaar voor de voeten van Thijs Rouwmaat, die van dichtbij hard raakschoot.

Zes minuten na rust nam Eibergen zelfs op enigszins gelukkige wijze de leiding. Een vrije trap van links van Jordy Telman vloog van grote afstand over alles en iedereen heen inclusief keeper Kroese: 2-1. Daarna werd de strijd rommeliger en ook grimmiger. Namens de gastheren was Lageschaar nog een keer kansrijk, maar zijn schot was andermaal te wild. VIOS drong daarna steeds meer aan, maar doelman Marin Juresic wist enkele keren goed te redden. De beste kans kreeg Twan te Woerd, maar via een Eibergs been werd zijn schot nog net tot hoekschop verwerkt.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Tim Oortwijn, Jacco Roerdink (84e minuut Niels Oortwijn), Jordy Telman; Thijs Rouwmaat, Kevin van Lieshout, Maykel Lageschaar.