Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – SVGG Eindstand 5-1

FC Eibergen begint goed en verslaat nieuwkomer SVGG met ruime cijfers

Op deze zonnige zaterdag trapt FC Eibergen af voor haar eerste competitiewedstrijd. De wedstrijd is verplaatst vanwege het kermisweekend in Eibergen. FC Eibergen is op diverse plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorig seizoen. Onder leiding van trainer Harold Oude Velthuis zijn in de voorbereiding goede resultaten geboekt. In de beker is de volgende ronde bereikt. Deze middag gaat het om de punten.

Vanaf het begin zet Eibergen druk en dat resulteert al gelijk in een grote mogelijkheid. Een goede doorbraak over links waarbij de inzet nog net door de doelman voor de lijn gekeerd wordt. Voor nieuweling Tjerk Pierik verloopt zijn eerste competitieduel wel erg ongelukkig. Reeds in de 7e minuut raakt hij bekneld tussen twee spelers en raakt dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moet worden. Tom te Woerd, zelf terug van een blessure, vervangt hem. Het wordt al snel duidelijk dat Eibergen de bovenliggende partij is. SVGG wacht af en komt nauwelijks over de middellijn. Een vrije trap over rechts van de goed op dreef zijnde Jordy Telman mist maar ternauwernood het doel. Een doelpunt hangt in de lucht en laat dan ook niet lang op zich wachten. In de 13e minuut is het raak. Een scherp genomen corner wordt in de rebound prachtig en, kansloos voor de keeper, ingeschoten door Gerben te Biesebeek 1-0. SVGG blijft angstig en is nog niet tot een serieuze aanval gekomen. Er was een onnodige overtreding van Eibergse kant nodig om SVGG de eerste doelbewuste kans te bieden. De verkregen vrije trap wordt hoog over geschoten. Het duurt tot de 25e minuut eer SVGG enigszins van zich doet spreken. De goed opgezette aanval over links wordt echter vrij simpel door de solide Eibergse verdediging verwerkt. In de 35e minuut is het andermaal FC Eibergen dat scoort en verdiend op 2-0 komt. Een prima aanval van de weer sterk spelende Maykel Lageschaar wordt keurig door Thijs Rouwmaat binnengeschoven. Eibergen speelt een prima partij, combineert goed en vooral de passing is nauwkeurig. Met deze 2-0 stand gaat de rust in.

Ook direct na de rust blijft SVGG angstig op eigen helft hangen en geeft nimmer de indruk het Eibergen lastig te maken. FC Eibergen vergeet echter door te drukken en het spel wordt onnauwkeuriger. Zonder dat de tegenstander echt gevaarlijk wordt ligt toch een tegentreffer op de loer. Dit is niet de verdienste van SVGG maar een mate van lichtzinnigheid aan Eibergse kant. In 56e minuut gooit Eibergen de wedstrijd definitief op slot. Maykel Lageschaar rommelt zich langs de tegenstander en schiet de 3-0 langs de vertwijfelde keeper. In de 68e minuut komt Jacco Roerdink Tim Oortwijn vervangen. Eibergen is in deze fase weer oppermachtig en het is andermaal Thijs Rouwmaat die in de 73e minuut op fraaie wijze de 4-0 aantekent. Direct hierop wordt Kevin van Lieshout vervangen door Wilco Steenman. In de 76e minuut krijgt SVGG een vrije trap op de rand van de zestien. Het is Tom Hunting die zich hiermee belast en op fraaie wijze de 4-1 binnenschiet. SVGG put zowaar moet uit deze tegentreffer en komt er af en toe verrassend uit. Het laatste woord is voor Eibergen. Een prima opgezette aanval over rechts wordt uitstekend voorgezet en met een krachtige kopstoot zet Wilco Steenman de 5-1 op het bord. Maykel Lageschaar heeft in de slotfase nog de mogelijk de einstand te vergroten maar schiet tegen de benen van de keeper. De scheidsrechter fluit naar exact 90 minuten af en kan FC Eibergen terugzien op een prima start tegen een overigens matige tegenstander. De eerst volgende wedstrijd speelt Eibergen uit tegen MEC uit Miste.

Opstelling FC Eibergen: Marin Jurešic, Tjerk Pierik, (7e minuut Tom te Woerd), Tamo Vogel, Daan Voortman, Dylan Timmerman, Gerben te Biesebeek, Thijs Rouwmaat, Jordy Telman, Kevin van Lieshout, (73e minuut Wilco Steenman), Tim Oortwijn (68e minuut Jacco Roerdink), Maykel Lageschaar.