Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – SP Rekken Eindstand 3-1

FC Eibergen wint maar maakt het zich onnodig moeilijk

Eibergen begint onrustig wat gelijk een gevaarlijke situatie oplevert. Tom te Woerd maakt het zich moeilijk en veroorzaakt volkomen onnodig een hoekschop. Het spel aan Eibergse kant is onsamenhangend en van enige opbouw is totaal geen sprake. Door een fout van de Rekkense doelman komt Eibergen uit het niets op een 1-0 voorsprong. Het is Kevin van Lieshout die alert is en deze fout ongenadig afstraft. Eibergen put moed uit deze onverwachte meevaller en dringt Rekken verder terug. In de 16e minuut is het andermaal raak. Een fraai opgezette aanval wordt even fraai afgerond door Tim Oortwijn 0-2. Rekken kan hier weinig tegenover zetten en beperkt zich tot verdedigen. In de 23e minuut grijpt Gerben te Biesebeek naar zijn hamstring en weet dat het over is. Hij wordt vervangen door Niels Oortwijn.

Het is Robin Klein Gunnewiek die sterk aan de bal naar binnen trekt maar te lang wacht waardoor zijn schot wordt geblokt. Rekken blijft hangen op eigen helft en Eibergen blijft drukken. In de 29e minuut wordt een verwoestend schot van Jacco Roerdink geblokt en is het Robin Klein Gunnewiek die de afvallende bal feilloos inschiet 3-0. Eibergen neemt wat gas terug en laat Rekken terug in de wedstrijd komen. In de 33e minuut doet Rekken iets terug. Een goed opgezette aanval over links komt voor het Eibergse doel en Nick van der Luyt kan ongehinderd de 3-1 binnen knikken. Rekken put moed en wordt dreigender. Eibergen laat zich terug zakken en geeft Rekken de mogelijkheid het initiatief over te nemen. Eibergen heeft het moeilijk en komt nauwelijks meer aan aanvallen toe. Met een 3-1 stand fluit de scheidsrechter voor de rust.

Na de rust neemt Rekken weer het initiatief en een goede voorzet via de linkervleugel wordt door Nick van der Luyt ternauwernood gemist. In de 48e minuut moet Daan Voortman door een enkelblessure het veld verlaten. Wilco Steenman is zijn vervanger. Eibergen komt maar moeilijk onder de druk van Rekken vandaan. In deze fase is het vooral aan de Eibergse doelman te danken dat de voorsprong behouden blijft. Met twee prachtige reddingen voorkomt hij dat Rekken de aansluiting krijgt. De anders zo solide Eibergse achterhoede geeft teveel ruimte weg en maakt zich het onnodig moeilijk. In de 56e minuut moet Kevin van Lieshout de wedstrijd op slot gooien. Hij onderschept een verkeerde terugspeelbal maar zijn inzet is veel te slap. Eibergen heeft het initiatief weer overgenomen doch de Eibergse voorwaartsen zijn niet instaat het doel te vinden. Rekken blijft er af en toe gevaarlijk uitkomen en het is de uitblinkende Eibergse doelman die zijn ploeg er doorheen sleept. In de 83e minuut valt Ramon Souhoka in voor Robin Klein Gunnewiek. In de slotfase doen zich voor beide doelen nog enkele hachelijke situaties voor doch gescoord wordt er niet meer. Eibergen wint verdiend maar Rekken was zeker niet de mindere.

Opstelling FC Eibergen: Marin Jurešic, Gerben te Biesebeek, (23e minuut) Niels Oortwijn, Kevin van Lieshout, Jacco Roerdink, Tim Oortwijn, Robin Klein Gunnewiek, (83e minuut) Ramon Souhoka, Tom te Woerd, Tamo Vogel, Daan Voortman, (48e minuut) Wilco Steenman, Dylan Timmerman, Jordy Telman.