Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – Reünie Eindstand 1-4

Reünie overheerst en wint terecht van FC Eibergen

Reünie pakt in de beginfase gelijk het initiatief en drukt Eibergen achteruit. Eibergen komt er nauwelijks uit. Reünie dicteert de wedstrijd. Met name de Borculose spits Musa Dagdelen is een plaag voor de Eibergse verdediging. In de 20e minuut voorkomt de Eibergse doelman ternauwernood met zijn voet een Borculose treffer. Reünie blijft de bovenliggende partij en Eibergen komt nauwelijks aan voetballen toe. In de 23e minuut is het raak. Het is Musa Dagdelen die door goed voorbereidend werk Martijn Rexwinkel in staat stelt van dichtbij te scoren 0-1. Reünie heerst op alle fronten en Eibergen kan daar weinig tegenover zetten. Het overwicht aan Borculose is groot en de 0-2 hangt ook meer in de lucht dan de gelijkmaker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat die valt. Het is de 30e minuut als een voorzet op het hoofd van Wilco Kistemaker valt en de Eibergse doelman het nakijken heeft 0-2. Eibergen tot dat moment nauwelijks gevaarlijk brengt een minuut later de spanning terug en scoort de aansluitingstreffer 1-2. Eibergen put moed uit deze onverwachte opsteker en trekt het spel naar zich toe. Het blijkt dat de Borculose achterhoede niet het sterkste deel is van het team en Eibergen krijgt kansen op de gelijkmaker. In de slotfase van de eerste helft moet de gelijkmaker vallen. Na een goede aanval vergeet men echter deze unieke kans te verzilveren. Met een 1-2 achterstand fluit de scheidsrechter voor de rust.

Na de rust een situatie waarin de niet sterke Borculose doelman even de weg kwijt is. Een onbegrijpelijke actie van zijn kant levert in tweede instantie bijna de gelijkmaker op. Het is Gerben te Biesebeek die hier lijkt te profiteren doch zijn kopbal gaat rakelings over. Na deze spelde prik is het Reünie die het initiatief weer neemt. In de 56e minuut komt Reünie er razendsnel uit en begaat de Eibergse doelman een overtreding. De scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Jorn Geerligs weet hier wel raad mee en schiet 1-3 feilloos binnen. In de 60e minuut is het andermaal raak. Een snelle uitval van Reunie kan slechts via een overtreding gestopt worden en de scheidsrechter kan niet anders dan wederom een strafschop toe kennen. Jorn Geerligs belast zich weer met dit buitenkansje en schiet andermaal onberispelijk binnen 1-4. Het spel is gespeeld en Eibergen kan in het vervolg van de wedstrijd geen vuist maken. Al met al een terechte nederlaag tegen een overheersend Reünie.

Opstelling FC Eibergen: Marin Jurešic, Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman, Gerben te Biesebeek, Jacco Roerdink, 45e minuut (Niels Oortwijn),Thijs Rouwmaat, Maykel Lageschaar, Kevin van Lieshout, (Mark Geurkink) Jordi Telman, 76e minuut (Wilco Steenman).