Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – KSV Eindstand 3-2

Beter FC Eibergen maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Door met 3-2 van KSV uit Vragender te winnen is FC Eibergen opgeklommen naar de vierde plaats van de ranglijst. Vooral na rust maakte de thuisclub indruk, maar doordat het vergat nog een keer te scoren, werd het op het laatst nog billen knijpen.

De beginfase was voor de bezoekers. De Eibergenaren leken nog niet wakker en kwam onder behoorlijke druk te staan. Echt grote kansen voor KSV leverde dit echter niet op. Geleidelijk kwam de thuisclub beter in zijn spel. Na ruim twintig minuten spelen belandde een lange voorzet van rechts van Thijs Rouwmaat bij de tweede paal bij Jacco Roerdink, waarop doelman Pascal Wolterink met enig geluk redde. Diezelfde keeper speelde tien minuten een hoofdrol bij het openingsdoelpunt van de gastheren dat op gelukkige wijze tot stand kwam. Een pass van rechts van Eibergen was te hard en leek een eenvoudige prooi voor Wolterink te worden, maar die verslikte zich volledig waarna spits Kevin van Lieshout simpel kon scoren: 1-0. Eibergen bleef aandringen en zeven minuten later was het andermaal raak en weer mocht de scorende ploeg zich daarmee gelukkig prijzen. Jordy Telman gaf een voorzet, Rouwmaat miste de bal maar dat deed Roerdink vanuit buitenspelpositie niet: 2-0. De grensrechter van KSV hield de vlag omlaag, waarna arbiter Te Nijenhuis de treffer goedkeurde.

De beslissing leek al kort na rust te vallen uit de mooiste aanval van de wedstrijd. Van achteruit gaf Tamo Vogel een pass op maat op Roerdink. Hij zette strak voor, waarna Van Lieshout van dichtbij via de benen van Wolterink raak knalde: 3-0. Dit doelpunt gaf de thuisclub nog meer zelfvertrouwen en de ploeg heerste daarna lange tijd op alle fronten. Er ontstonden legio mogelijkheden om de vierde treffer op het scorebord te zetten, maar die werden stuk voor stuk om zeep geholpen door eigen falen of door pech. Zo raakte Roerdink de paal. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd kreeg KSV bij een van de schaarse uitvallen een hoekschop. Doelman Marin Juresic tastte daarbij volledig mis op de hoog voor het doel geschoten bal, waarna het voor goaltjesdief Erwin van de Wolfshaar een koud kunstje was om de 3-1 aan te tekenen. Nog leek er niets aan de hand voor Eibergen, totdat een minuut later KSV-er Twan Jurjus hard en fraai raakschoot: 3-2. De bezoekers roken daarna bloed en bij de gastheren sloeg de paniek enigszins toe. Nadat eerst aan de andere kant Roerdink nog een voorzet net langs de paal schoot, deed Van de Wolfshaar namens de Vragendenaren dat even later in de handen van Juresic. Al met al een dik verdiende zege voor de ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis, maar door het missen van vele kansen toch nog zwaarbevochten.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Tim Oortwijn, Jacco Roerdink, Jordy Telman (79e minuut Niels Oortwijn); Thijs Rouwmaat (61e minuut Robin Klein Gunnewiek), Kevin van Lieshout, Maykel Lageschaar (77e minuut Roman Souhoka)