Download nu onze app in de appstore of playstore

Erix – FC Eibergen Eindstand 1-2

Na enkele zeer magere vertoningen speelde FC Eibergen in de uitwedstrijd tegen Erix vooral een goed eerste half uur. De overwinning kwam pas enkele minuten voor tijd tot stand.

De supporters van Eibergen waren de afgelopen weken niet echt verwend. In Lievelde stond er aanvankelijk een ploeg die er echt weer voor wilde gaan. In de beginfase waren er aan beide kanten enkele kansjes. Erix schoot een keer net over en aan de andere kant deed Maarten Teutelink hetzelfde. Na ruim tien minuten spelen leek Erix de score te openen. Een prachtige lange crosspass van rechts kwam bij de linkerspits terecht, die de bal al even mooi meenam en alleen op doelman Marin Juresic afging. Gelukkig voor het Eibergse kamp schoot hij over en naast. In de 17e minuut werd het 0-1. Goed voorbereidend werk van Tim Oortwijn leverde een voorzet op, die door Jacco Roerdink hard via de onderkant van de lat werd ingeschoten. Pal daarop knalde Job Harmsen op de paal, waarna Roerdink de rebound in de handen van de keeper zag belanden.

Ook daarna bleef Eibergen sterker. Een fraai schot van Teutelink werd door de doelman over de lat getikt en uit de ontstane hoekschop schoot uitblinker Maykel Lageschaar via een Erix-been net naast. Vervolgens redde de goalie opnieuw toen een slim balletje van Tamo Vogel door Thijs Rouwmaat in een schot werd omgezet. Vijf minuten voor rust kwam de ommekeer toen Teutelink achterin in de fout ging. De bal kwam zo voor de voeten van de rechterspits, die met een goede pegel de te ver uit zijn doel uitgelopen Juresic het nakijken gaf: 1-1. Op slag van rust schoot diezelfde Teutelink een vrije trap net naast het doel van de thuisclub.

Wat vaker dit seizoen gebeurde, gebeurde nu weer: de tweede helft was een heel stuk minder aantrekkelijk. De bezoekers behielden het initiatief, maar kwamen amper tot aansprekende daden. Een mooie actie was er in de 66e minuut van Lageschaar. Hij trok ‘à la Younes’ vanaf de linkerkant goed naar binnen en passeerde enkele spelers, maar zijn inzet was vervolgens te zacht. Kort daarop had hij opnieuw pech, toen hij een schot zag gestuit. Nadat Teutelink vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd een vrije trap op de bovenkant van de lat zag belanden, leek het duel in een gelijkspel te eindigen. Dat gebeurde niet. In de 87e minuut ging Rouwmaat goed door, waarna Harmsen het karwei beheerst afrondde: 1-2.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel, Maarten Teutelink, Daan Voortman, Dylan Timmerman (41. Bram Helmers); Dave Visser, Job Harmsen, Jacco Roerdink (75. Coen Groot Kormelinck); Maykel Lageschaar, Tim Oortwijn, Thijs Rouwmaat.

Arnoud te Vaanholt