Download nu onze app in de appstore of playstore

Erix – FC Eibergen Eindstand 0-0

Zielloos FC Eibergen ontsnapt aan nederlaag

Na een reeks bevredigende resultaten bakte een dolend FC Eibergen er tegen middenmoter Erix weinig van. Vooral in het eerste uur leek het nergens op en in de slotminuten mochten de gasten de handen dichtknijpen dat men niet met nul punten naar huis ging.

Al snel na het begin van het duel kregen de Eibergenaren met een tegenvaller te maken, toen de al niet geheel fitte Thijs Rouwmaat zich moest laten vervangen. Daarna ontspon zich een duel van een weinig verheffend niveau, waarin Erix lange tijd het betere van het spel had. De thuisclub kreeg na een kwartier spelen een hoekschop, die over werd gekopt. De beste kans was in de 31e minuut voor Lieveldenaar Rick ten Have. Hij schoot een vrije trap hard net langs de paal. Ook daarna had de Eibergse doelman Marin Juresic meer werk dan zijn collega aan de overkant. Het enige wapenfeit van de kant van de blauwhemden was een ver schot van Maykel Lageschaar dat hoog over ging.

Nadat de theebekers waren geleegd zag het publiek aanvankelijk hetzelfde spelbeeld: rommelig en weinig doordacht voetbal en spelers die elkaar veelal niet wisten te bereiken. De eerste kans was weer voor Erix toen de linkerspits na een goede voorzet over het doel van Eibergen schoot. Geleidelijk kropen de bezoekers wat meer uit hun schulp. In de 62e minuut werd met een voorzet vanaf de linkerkant Jacco Roerdink bereikt, maar hij kopte van dichtbij recht in de handen van de doelman. Kort daarop volgde van de andere zijde van het veld een goede assist van Tamo Vogel, die door Lageschaar via de keeper pal langs het doel verdween. Ook Niels Oortwijn kreeg nog een redelijke kopkans.

Een staaltje onkunde deed zich een kwartier voor tijd voor. De arbiter zag in een onbedoeld tikje van een verdediger van de gastheren op zijn eigen doelman een bewuste terugspeelbal en gaf Eibergen een vrije trap pal voor het doel. In plaats van dit cadeautje terug te leggen op één van de vrijstaande spelers bij de strafschopstip werd besloten de bal hard door de muur van Erix te jagen, hetgeen een onmogelijk opgave bleek.

Nadat Luuk Weeink van Erix na zijn tweede gele kaart zich voortijdig mocht gaan douchen kreeg Eibergen in de 85e minuut nog een flinke kans. Bij een soort scrimmage redde de doelman van de thuisclub daarbij niet alleen in eerste instantie, maar ook bij de rebound. De allergrootste mogelijkheid was echter voor Erix, pal voor tijd. Een voorzet op maat werd door invaller Pieter ten Have vlak voor de goal van Eibergen hoog over gewerkt. Een schot van een teamgenoot op de rechterflank verdween daarna net over de kruising, waardoor de nummer twee van de ranglijst uiteindelijk met de schrik vrij kwam.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Tim Oortwijn, Jacco Roerdink, Jordy Telman (83e minuut Wilco Steenman); Thijs Rouwmaat (2e minuut Niels Oortwijn), Kevin van Lieshout, Maykel Lageschaar.