Download nu onze app in de appstore of playstore

ENC ’09 VR1 – FC Eibergen VR1

Het is al weer een paar weken geleden dat we een wedstrijd hebben gespeeld. Gelukkig zijn de koude temperaturen verdwenen. Met een heerlijk zonnetje aan de lucht speelden we afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen ENC ’09 VR1.
De vorige keer tegen hen hadden we het er niet makkelijk mee, maar we weten wel dat het een team is waar we van kunnen winnen.

We begonnen de warming up met weinig pit, maar gelukkig zetten we dit aan het begin van de wedstrijd direct om. We hebben snelheid, spelen goed met elkaar over, maken de combinaties met elkaar en komen zo makkelijk met de bal naar voren.
Na 10 minuten wordt de eerste echte kans gevormd. Vanuit achter wordt opgebouwd, Maud ontvangt de bal op het midden en speelt door naar Veerle. Veerle schiet op goal en scoort de 0-1!
Dit moeten we vast houden. Echter vindt ENC bij de aftrap direct de snelle buiten speelster en heeft vrije kans om te scoren, 1-1.
We creeëren meerdere kans. Er wordt op goal geschoten, maar de keeper is niet balvast. Mirjam als spits gaat voor de tweede bal en weet deze mooi in de hoek te plaatsen, 1-2!
Carola heeft veel ruimte op het midden, omdat de tegenstander niet mee verdedigd. Halverwege de eerste helft krijgt Carola de bal van Renske aangespeeld en scoort de 1-3.
Aan het eind van de tweede helft verliezen we de concentratie. We geven ENC de kans om te scoren, waardoor we met 2-3 de rust in gaan.

De tweede helft beginnen we goed. Al vrij snel komt Veerle door de achterhoede van de tegenstander heen en weet ons vierde goal te maken.
Iedere keer bij de aftrap geeft ENC direct een lange bal op de snelle buitenspeelster, wat soms nog spannende situatie veroorzaakt. Maar Moniek weet ze netjes buiten het goal te houden.
We krijgen een vrije trap mee. Sommige speelsters leek het beter om eerst de posities weer goed neer te zetten, maar Veerle kiest voor de snelle omschakeling. Dit pakt goed uit. Veerle speelt direct Mandy in die zich aan de rechter zijkant aan biedt. Mandy loopt door, speelt de verdediging uit en scoort de 2-5.
Djara loopt op, krijgt alle ruimte op het midden en krijgt de bal vanuit de ingooi. Nog een heel eindje van het goal verwijderd, maar dat maakt voor Djara niks uit. Ze plaatst de bal met een hard schot strak onder de lat. 6-2!
ENC geeft nog niet op en blijft proberen te scoren. Vanuit een corner wordt met een kop bal de 3-6 gescoord. Mooi goal, maar hiermee gaan wij niet de wedstrijd eindigen. Maud weet dan ook in de laatste minuten van de wedstrijd ENC te passeren en met een mooi schot op goal het 7e en laatste doelpunt te scoren.

Met 3-7 eindigen we deze mooie wedstrijd!