Download nu onze app in de appstore of playstore

Een spannende thuiswedstrijd

Zaterdag 19 mei speelde Vrouwen 1 thuis een wedstrijd tegen Vogido.

Dit seizoen hebben we al een keer eerder tegen deze club gespeeld. Toen wonnen wij met 4-1. We kregen daarom ook in de bespreking mee, dat wij hiervan konden winnen en dat we de punten niet weg moesten geven. Ook kregen we te horen dat de opstelling een beetje anders zou zijn dan normaal. Twee middenvelders werden nu centrale verdedigers.

Rond half 4 ging het fluitsignaal. We begonnen de wedstrijd goed en we hadden mooie combinaties. We speelden de ballen goed in de voeten en er waren niet veel zachte ballen, waardoor de tegenstander de bal kon onderscheppen. Eibergen was duidelijk meer aan de bal en dat zag je ook aan de kansen die wij creëerden. Brigith stond vrij bij het doel en kreeg de bal in de voeten gespeeld. Ze kapte de bal af en schoot op doel, helaas tegen de lat. We bleven door vechten maar er vielen geen doelpunten. Diede, een getalenteerde speler van Dames 2, gaf ook via rechts een paar mooie voorzetten, helaas werden die ook niet afgemaakt. Toen wist Vogido door de verdediging te komen en scoorde de 0-1. Dit was de eerste kans van Vogido en gelijk zat deze. Erg balen maar wij gaven niet op en maakten de 1-1. Dit was een snoeiharde treffer van Mandy die een prachtig doelpunt maakte van afstand. Helaas gaven wij alweer snel een punt weg en maakte Vogido de 1-2.

We gingen de rust in en wisten dat wij deze wedstrijd zouden kunnen winnen. Alex wisselde al snel wat spelers in de eerste minuten van de tweede helft. We veranderden weer van opstelling. Djara kwam links voor te staan en dit was een goede zet want ze scoorde al snel een prachtig doelpunt. Ook zij schoot van afstand op het doel en deze bal kwam mooi in de kruising. Het was 2-2 en wij waren ontzettend blij, omdat de wedstrijd bijna ten einde was. Vogido had na het doelpunt van Djara nog verschillende kansen, maar onze keeper Moniek heeft heel veel ballen goed tegengehouden. Even dachten wij dat de stand 2-2 zou blijven, maar in de laatste minuut wist Vogido te scoren. De stand was 2-3 en Vogido won deze spannende wedstrijd.

Aankomende zaterdag spelen wij uit tegen Drienerlo. Wij hopen dan wel de punten mee naar huis te nemen.