Download nu onze app in de appstore of playstore

Een dure overwinning voor de dames van FC Eibergen

Vandaag stond de wedstrijd tegen VIOS Beltrum VR1 op het programma. Een sterke ploeg, afkomstig uit de tweede klasse. Drie weken geleden wisten zij ons uit de bekercompetitie te spelen. Vandaag was het dus tijd voor een revanche. Om 11:30 uur staan we klaar op het veld. De scheidsrechter ontbreekt echter.. Hij was nog niet op de hoogte dat de wedstrijd vervroegd was en lag volgens speculaties nog lekker te badderen. Gelukkig hadden wij hierdoor nog de tijd om op zoek te gaan naar Maud haar lens. Na een korte vertraging, luidt dan toch het fluitsignaal.
We beginnen de wedstrijd sterk. Eibergen laat zien dat ze er zijn en zin hebben om weer een keer een wedstrijd te winnen. De duels worden gewonnen en we blijven met elkaar tikken. Het is even wennen om wat vaker een balletje terug te spelen naar de keeper en rustig met elkaar de bal achterin te blijven overspelen. Met de nadruk op rustig.. Soms leidt dit tot spannende situaties, maar geregeld ook tot een mooi overspel waarbij we Beltrum uit weten te spelen. Halverwege de eerste helft passeert Jet haar tegenstander en zet de bal voor. Joy is, zoals vaker deze wedstrijd, haar mannetje te snel af en schiet de bal voorbij de keeper in het goal. Een prachtig doelpunt en zeker een verdienste voor haar inzet en goede inval de afgelopen paar wedstrijden.
Jet heeft haar twee maten te grote voetbalschoenen maar weer ingeruild voor haar oude Nike’s. Een goede keuze, het rennen gaat nu nóg sneller. Hierdoor weet ze de verdediging uit te spelen en de 2-0 te scoren. Net voor het einde van de eerste helft schiet ook Cindy met een goed schot de 3-0 binnen.
Een mooie stand om de rust mee in te gaan. Dit geeft ons vertrouwen voor de tweede helft, maar weten ook dat Beltrum het hier waarschijnlijk niet bij zal laten zitten. En dit bleek..
 
Beltrum zet meer druk waardoor we niet het goede spel van de eerste helft kunnen hervatten.
De scheidsrechter weet geregeld zijn fluit te vinden en is zeker niet gediend van fysiek spel en tegenspraak. Daarentegen is hij wel weer gul in het geven van gele kaarten, wel geteld drie stuks kregen wij uitgereikt. Dit leidt tot frustratie en haalt ons uit de concentratie. Beltrum scoorde twee keer de tweede helft, waardoor we het tot het einde nog spannend wisten te houden. Uiteindelijk gaan de dames van FC Eibergen met de winst naar huis. De eerste drie welverdiende punten van de competitie zijn binnen!
 
Joy & Carmen bedankt voor jullie inzet deze week, toppers!
 
A.s. dinsdagavond spelen we om 20:00 uur bij FC Eibergen een oefenwedstrijd tegen de Franse politievrouwen, tot dan! Au revoir!
 
~
 
Quote van de Week van Jet te Raa:
“De volgende wedstrijd ga ik met handboeien om voetballen.”