Download nu onze app in de appstore of playstore

Droomstart blijft uit voor FC Eibergen dames 1

Nadat de herfst afgelopen zaterdag zijn intrede had gedaan, dachten de weergoden daar zondag wat anders over. Die hadden wel zin in een dag zonder regen en met veel zon.

De dames hadden zich omgekleed en ingesmeerd en hierna waren zij klaar voor de warming-up. Die zag er goed uit omdat ook de nodige bananen en dextro’s genuttigd werden.

Hierna kon de wedstrijd tegen Hoeve beginnen en daar is het ook mee gezegd voor de eerste helft. Het was namelijk niet best. Hoeve zette vanaf het begin goed druk en wist hieruit ook de 1-0 te scoren. Gelukkig wisten ook wij het net nog te vinden door een mooi afstandsschot van Mandy, 1-1! Onder luid gejuich en geklap van het publiek werd deze goal gevierd.

Hoeve kreeg hier en daar nog een aantal corners maar benutten deze gelukkig niet. Wel wisten ze een goal te maken door de verdediging van Eibergen uit te spelen en de 2-1 en 3-1 te maken. Jet kwam hierna nog één op één op de keepster maar laatstgenoemde redt.

Gelukkig, het is rust. Even de koppies leeg maken en focussen op ons eigen spel. Robbin legt ons uit dat het voetbal er niet uit ziet zoals hij van ons gewend is en vertelt wat we de tweede helft anders moeten doen.

En dat gebeurde gelukkig ook want er werd beter gevoetbald, er was weer frisse energie door wat wissels en er werden ook nog kansen gecreëerd. Jet & Elin kwamen beide nog één op één op de keepster af maar zij wist helaas weer te redden. Hoeve wist nog wel eenmaal te scoren en beslist hiermee de wedstrijd met een eindstand van 4-1.

Wij willen Brigith (van Dames 2) en Elin & Joy (van meiden onder 19) bedanken voor hun inzet en enthousiasme om met ons mee te spelen afgelopen zondag, heel erg fijn!

Aanstaande zondag spelen we om 11:15 onze tweede competitiewedstrijd tegen Grol op ons eigen prachtige sportcomplex.
We hopen dan op een betere uitslag dus komt dat zien!