Download nu onze app in de appstore of playstore

Doordeweekse dinsdag zorgt voor strijd tegen Drienerlo op de Bijenkamp

Op dinsdag 3 april vond om 20:15 uur de wedstrijd van Vrouwen 1 tegen Drienerlo plaats. Het warmlopen werd gedaan in onze Bluetrace inloopshirts en onze trainingsbroeken. Maar gelukkig kwam daar onze redder Wendy, die helemaal terug reed naar Enschede om daar de gewassen tenues op te halen.

Na onze warming-up, kleedden we ons om en gaan vol krijgslust en concentratie het veld op. De eerste helft hadden we de wind in de rug en dit zorgde ervoor dat de bal de goede kant van het veld op rolde. Ook onze gedachten stonden dezelfde kant uit: we moeten alles op alles zetten om punten te pakken! Die visie werd in de eerste 45 minuten goed doorgevoerd. De combinaties werden gezocht, er werd goed gecoacht en Drienerlo maakte niet veel kans. Het speltempo lag hoog en dit zorgde voor mooie combinaties. Een van deze combinaties zorgde voor een goal. Er werd geschoten op goal maar de keepster was niet balvast. Daar kwam Renske en ze schoot de bal in het goal, 1-0! Alex keek vol trots toe hoe ‘zijn’ dames dit goal wisten te scoren. Vaste woorden van Alex tijdens trainingen zijn: Altijd, maar dan ook altijd, doorlopen op de keepster. De strijd bleef aanwezig en dit zorgde ervoor dat Jet haar kansen zag liggen. Ze speelde een aantal speelsters van Drienerlo uit en scoorde met een prachtige goal. Met een 2-0 voorsprong gingen we naar de kleedkamer.

Na mooie woorden van Alex was de vraag of Halli nog wat punten had om in te brengen. Dit was niet nodig, voor de belangrijkste punten hadden we zelf al gezorgd; twee doelpunten. Daar was het teken van de scheidsrechter; we mochten het veld weer op. Wat er in de tweede 45 minuten gebeurde, is nog een raadsel. Was het de tegenwind, de concentratie of speelde Drienerlo nu echt veel beter? Het resulteerde in ieder geval in tegendoelpunten. Twee maar liefst en beide gescoord uit een corner.

We mogen trots zijn op dit resultaat, dat je tegen de nummer 3 gelijk weet te spelen. Jammer van de tweede helft maar blij met die ene punt.

Op zaterdag konden we genieten van een dag rust, de tegenstander had te weinig speelsters. Terwijl de dames van Vrouwen 1 rust hadden, lieten de dames van Vrouwen 2 zien wat zij konden. Zij wonnen met 8-3 van de nummer 2, terwijl ze zelf op plek 7 staan. Het was een zeer goede wedstrijd.

Aankomende dinsdag spelen we weer een doordeweekse wedstrijd. Dit keer tegen DETO om 20:00 uur op de Bijenkamp. Iedereen is van harte welkom!