Download nu onze app in de appstore of playstore

De red devils maken zich klaar voor kampioenswedstrijd

Hallo lieve mensen, het is zover. Bel de krant, stuur die postduiven op pad want de vrouwen van FC Eibergen kunnen a.s. zondag 12 mei kampioen worden!
Het is immers 30(!) jaar geleden dat het vrouwenteam van Eibergen bevoorrecht was met deze nostalgische prijs; het kampioenschap. 30 jaar geleden, man, toen zat Cindy zelfs nog net niet in de selectie.

Er werden al diverse evenementen gepland maar men was door de euforie alweer vergeten dat er eerst nog gewonnen moest worden op 5 mei van de jonge bloesems uit FC Trias. Een team met jonge meiden die in een half jaar ook zijn blijven trainen en wij natuurlijk een half jaartje dichterbij de overgang zijn gekomen. Dat kon maar zo heel spannend worden. Dus de evenementen werden alsnog verwijderd van de sociale media en we moesten onze strijdgezichten weer uit de kast halen.

En die gezichten waren er!!! Wellicht kwam het door ons uittenue van de heren, waar waarschijnlijk nog zoveel adrenaline en mannelijk zweet inhing dat we dit zo meenamen naar onze eigen wedstrijd. De blauwgestreepte overhemden maakten plaats voor de rood-witte harnassen; we waren vandaag de red devils.

Maargoed, op naar de wedstrijd. Rens aka ‘Tehoonto’ is weer terug van weggeweest en slingerde met haar gouden rechtervoet de bal voor de goal. Veerle aka ‘Heute’ veegde met haar voorvoet de bal onberispelijk binnen, 1-0. Ongelofelijk om die klasse te zien. Rens wilde niet te hoog van de toren blazen over deze fantastische voorzet en liet weten het vooral erg belangrijk voor het team te vinden, zo sprak ze voor de camera’s.

De tweede voorzet kwam van de altijd goed spelende Cindy aka ‘The beast’ die heeel toevallig nieuwe voetbalschoenen had gekocht dus gelijk het veld overvloog als een jonge pony met haar manen wapperend in de wind (om dit te voorkomen föhnt ze het altijd zo strak mogelijk). Gelijk hierna volgde een fantastische voorzet van haar die opnieuw Veerles voeten bereikte en deze zonder pardon binnenschoot, 2-0.

Op een gegeven moment kwam onze bruine spetter Jet aanrennen in haar roze-witte broekje maar boven verwachting kwam toch die welbekende pony galopperend in beeld. Dus het was nogal onduidelijk of nou Cindy of Jet scoorde maar uit betrouwbare bron mag ik vermelden dat de derde goal toch op naam van Jet staat.

Met 3-0 gingen we de rust in en onze trainert Robbin kon het even niet aan deze souplesse. Sprakeloos was die man. Tja, wat moet je er ook van zeggen. Zoveel rode heldinnen in een kleedkamer is ook onbeschrijfelijk.

Goals nummer vier (het lijkt wel een bingo…) kwam van jawel, daar is ze weer, Carola, die 40 meter het veld over rende op zoek naar haar zus die ergens voorin voor de goal dwarrelde. En met succes! Goal nummer 99 van de competitie werd gemaakt door de enige echte Cindy. Dus de strijd om goal nummer 100(!) begon…..

Gwen wilde haar persoonlijke doelsaldo wat opkrikken dus maakte de oversteek van de middellijn en bevond zich op gevaarlijk gebied, op weg naar die 100ste goal! Het kon haar allemaal gestolen worden, al die hattricks en binnentikkers, zij voelde dat ze de aangewezen persoon was om de historische 100 aan haar naam te koppelen. Dus daar ging ze. Maar toch, hoe dichtbij ze ook was zag ze The Beast in haar ooghoeken die er verrekt veel beter voor stond. Ze gaf hem af en Cindy schoot deze hard in de touwen. Kan ook niet anders dan dat iemand met zoveel ervaring goal nummer 100 maakt!

En dan… doelpunt nummer 101 van de competitie begon al fenomenaal. Een perfecte stake-pass van een anonieme speelster zette Julia in een strijdlustige modus. Er ontstond vuur in haar ogen en ze rende op dat vierkante vak af. Maar de twijfel sloeg toe. Toch nog een keer aannemen zoals we in de F6 hebben geleerd of tóch in één keer uithalen.. de stappen kwamen niet uit waardoor ze een versnelling terug ging: “Aoohhhh…!” hoorden we, maar de goede keepster van FC Trias deed verbazingwekkend niets. Dus Julia zette de brommer weer aan en kon alsnog rustig in het hoekje schieten, 6-0.

Het was een heerlijke ochtend. Dit meesterwerk werd gemist de afgelopen weken, fijn dat het terug is. Supporters bedankt. Uiteindelijk doen we het allemaal voor jullie.
Helaas kunnen we volgende week niet onze rode harnassen aantrekken, aangezien v.v. Lochuizen inmiddels ook in bezit is van deze strijdshirts. WE ZIEN JULLIE ALLEMAAL GRAAG VOLGENDE WEEK OM 10:30 UUR IN LOCHUIZEN. VERGEET DUS NIET JE WEKKER TE ZETTEN EN JE SPANDOEK MEE TE NEMEN!! We hebben het nodig want ohhhh wat vinden we dit spannend!!!!

~

Quote van de Week van Johan Schot:
“Zorg dat jullie volgende week wel gewoon gaan voetballen.” (<- held!)