Download nu onze app in de appstore of playstore

Dames 1 trapt het nieuwe seizoen af

Het seizoen 2018 / 2019 was het meest succesvolle in het 100 jarige bestaan voor het eerste dameselftal van FC Eibergen, het kampioenschap werd behaald en de halve finale in de beker.
 
Promotie naar een hogere klasse, nieuwe tegenstanders.. lukt het de dames en hun begeleiding om dit kunstje in het nieuwe seizoen te herhalen (- of te overtreffen)?
 
De trainingen werden begin augustus hervat en na een aantal weken voorbereiden was het 1 september tijd om in de beker af te trappen tegen het eveneens gepromoveerde PAX dames 1 uit Hengelo Gld.
 
Voor de wedstrijd werd de tactiek nog éénmaal doorgenomen, de doelstellingen bepaald voor het komende seizoen en konden wij beginnen aan de warming-up.
 
FC Eibergen trapte om kwart over 11 op de Bijenkamp af met een licht gehavend elftal, door stages, school, een verhuizing en een flinke blessure misten wij een aantal belangrijke speelsters. Eibergen begon sterk aan de wedstrijd, aan scherpte in de eerste 20 minuten geen gebrek er werd gecontroleerd op balbezit gespeeld en de druk op de helft van de tegenstander was er continu. Maar de doelpunten bleven uit, Mandy kwam een aantal keren goed voor de goal, maar kon de kansen nog niet omzetten in doelpunten. In deze fase van de wedstrijd kwam Eibergen niet in de problemen.
 
Na 20 minuten verloren de dames van Eibergen de concentratie, er werd geen druk meer gezet en de gasten uit Hengelo kregen de overhand, PAX liet zien dat zij over een aantal goede (- en vooral snelle) speelsters beschikken en zeker in de counter kwamen zij een aantal keren goed voor het doel. Gelukkig wist de verdediging van Eibergen hierop steeds het juiste antwoord te vinden en straalde de laatste linie vooral rust uit. In de 37e minuut werd het spel even stilgelegd vanwege (een op het oog lijkende) flinke blessure van sterspeelster Veerle. Zij werd gewisseld voor Manon, waardoor Gwen de kans kreeg op de ’10 positie’.
 
In de blessuretijd van de eerste helft (45 + 4 minuten) was het Renske die scherp bleef voor het goal en niet faalde. Eibergen kon met een opgeheven hoofd de kleedkamer in, verdiend op voorsprong.
 
Na de rust, de koppies weer leeg, scherp het veld op. Eibergen wist gelijk de diepte te vinden, hoog druk te zetten en de dames van PAX kregen hier nog niet zo snel een antwoord op, waardoor Renske de score wist uit te breiden door weer scherp vrij te komen voor de goal (54e minuut). Dit was ook gelijk het laatste kunstje van Renske deze wedstrijd, Alex: ‘’ 2 scoren, dan wisselen’’ Renske had haar taak volbracht en werd gewisseld voor Mirjam.
 
In de 74e minuut dook Joske plots van de buitenkant naar binnen en kreeg ruimte en tijd om te schieten, na een afwezigheid van een aantal jaren maakte zij vandaag haar debuut in het eerste elftal. Het goed spelende PAX gaf niet zomaar op, ze bleven druk zetten, goed combineren en na de 3-0 drukten ze verder naar voren, toch was het in de 78e minuut weer Joske die vrij kwam in het midden, de keepster van PAX iets voor haar doel zag staan en met heel veel gevoel de bal met een mooie lob in het doel wist te leggen, 4-0.
 
In de 89e minuut was het Mandy Telman die haar kansen eindelijk verzilverd zag worden, vanuit het middenveld trok ze iets richting de zijkant, plaatste een afstandsschot tegen de paal in de verre hoek, binnenkant paal; 5-0.
 
Al met al een geweldige eerste start in een hogere klasse.
 
Over twee weken, op 15 september spelen de dames van FC Eibergen in de beker thuis tegen de vrouwen 1 van VIOS Beltrum. Aanvang wedstrijd: 11.15
 
Wedstrijd verloop:
‘’ 37: Veerle+ <- -> Manon
‘’ 45: Renske doelpunt 1 – 0
Rust
‘’ 54: Renske doelpunt 2 – 0
‘’ 54: Renske <- -> Mirjam
‘’ 74: Joske doelpunt 3 – 0
‘’ 78: Joske doelpunt 4 – 0
‘’ 89: Mandy doelpunt 5 – 0
 
~
 
Quote van de Week van Maud Pierik:
Alex: “Ik ben al 17 kilo afgevallen.”
Maud: “HOEVEEL? ZEVENTIG KILO?!”