Download nu onze app in de appstore of playstore

17-02-’18 – FC Eibergen VR1 vs. Quick ’20 VR1

Op zaterdag 17 februari stond de thuiswedstrijd tegen Quick ’20 op het programma.

Na de bespreking, waar in 3 belangrijke punten werden besproken;
– Doelpunt Eibergen eerste 10 min;
– Niet passief verdedigen, 5 sec regel;
– Wees je tegenstander een stap voor, combinaties zoeken;
werd om half 4 de aftrap genomen.

Eibergen begon goed aan de wedstrijd, maar speelde nog niet zoals dat van tevoren was besproken. We gaven Quick nog te veel ruimte en waren af en toe net een stap te laat. Dit nam niet weg dat er vrijwel direct, binnen 10 min, werd gescoord. 1-0 voor Eibergen. We kwamen beter in het spel en lieten goed voetbal zien.

Na 30 minuten speeltijd op de klok gaf Djara een prachtige diepe bal op de linkerflank waarna Renske met een goede loopactie hem voorgaf op Veerle, Veerle wist het goal te vinden en schoot de bal tussen de palen, 2-0!

Niet veel later speelde Veerle zich vrij en ontstond er een 1 op 1 kans met de keepster, ze maakte hem beheerst af, 3-0.

Eibergen kwam op eigen niveau. Er werd opgebouwd vanuit achter en Quick kreeg weinig ruimte. We lieten de bal het werk doen en mooie combinaties ontstonden. Echter werd in de 40 min door Quick ’20 de 3-1 gemaakt, maar niet veel later kwam er weer een aanval van Eibergen. Veerle wist Mirjam te vinden die de ruimte had om de bal in het doel te schieten en dit gebeurde, 4-1 met nog 2 minuten op de klok.

In de laatste minuut van de eerste helft speelden we op de helft van Quick, Djara kwam vrij oplopen vanaf de middenlijn. Veerle wist de bal terug te leggen op Djara. Ze schoot vanaf een behoorlijke afstand, waarna ze zich weer omdraaide want een doelpunt kwam er naar haar mening niet uit….of toch wel!! De keepster van Quick schatte de bal verkeerd in waardoor deze alsnog in het doel belande. Wat een mooie afsluiter van de eerste helft, 5-1 op de teller.

De tweede helft spelen we zoals we de eerste helft zijn geëindigd, op ons eigen niveau.

Door een handsbal van de verdedigster van Quick kreeg Eibergen een vrije trap. Deze werd perfect op maat door Veerle in de verre kruising, over de keepster, in het doel geschoten. 6-1 voor FC Eibergen VR1. Niet veel later werd ook de 7-1 gemaakt door Mandy met een prachtige ingedraaide hoekschop. Als afsluiter werd ook nog de 8-1 gemaakt. Eibergen heeft als team gevoetbald voor de overwinning en kon dan ook met 3 welverdiende punten het veld verlaten.

Volgende week spelen we weer tegen Quick’20, ditmaal uit om 14:30 uur.