Download nu onze app in de appstore of playstore

Verslag griezeltocht jeugd FC Eibergen

Afgelopen zaterdag, 12 januari, is door FC Eibergen een griezeltocht georganiseerd. Afgelopen jaren is Geocaching georganiseerd en de activiteitencommissie wilde weer eens wat anders, wat natuurlijk een top idee is.

De jongens van JO10-1 deden ook mee en willen hun ervaring delen met de overige leden van FC Eibergen.

Ze vonden het vooraf een klein beetje spannend, maar natuurlijk als stoere kerels laat je dat niet merken; Zeker niet aan elkaar. Omdat de jongens druk waren met het voetbalspel in de kantine tijdens de uitleg, werden ze als laatste ingedeeld en liepen ze dus achteraan. Voordeel was wel dat ze wat langer het voetbalspel konden spelen.

Na een half uurtje wachten riep Joop de groep bij zich en gaf aan welke kant ze op moesten voor het beginpunt. Als je in JO10-1 zit is snelheid enorm belangrijk, dus als een speer vlogen ze naar het beginpunt. De jongens begonnen steeds harder te praten met elkaar. Of dit was om de griezels te verjagen of om te verhullen dat je het toch wel een beetje spannend vind, laten we in het midden.

Aanbeland bij de het beginpunt volgde een uitleg door een man met gewaad en masker. De jongens zaten vol adrenaline, kletsten door iedere zin heen en luisteren was natuurlijk ook niet nodig. “Daar heb je toch begeleiding voor”, dachten ze. Daar ontstond de denkfout, want de begeleiders Stefan, Christiaan en Jeroen, onthielden zich van enig advies. De jongens lazen de ontvangen beschrijving vluchtig en renden fullspeed de route op. 200 meter naar rechts, 350 meter naar links, weer terug, en toch naar rechts. Tja, wat nu, toch maar de begeleiding vragen.

Ze werden op het goede spoor gezet op weg naar de volgende punten. Zo kwamen ze een touwparcours tegen, dat met een geblindeerde bril moest worden afgelegd. Hilarisch om te zien hoe struikelend en botsend ze zich verplaatsten. Ondertussen waren er ook rare wezens, die ze de stuipen op het lijf jaagden. Jongens kunnen ook best hard gillen.

Nu toch maar even serieus de beschrijving lezen, zodat het resterende deel van de route zonder problemen kon worden afgelegd. Zo kwamen ze tegen een lijkkist met verlicht lijk, een raar wezen met haperende motorzaag, bosjesmannen met enorme kabels, die een hels kabaal maakten en een pop met indiaanmasker. Of was het toch geen pop?

Het ergst schrokken de jongens toch van de begeleiding, die af en toe een onverwachte wending aan de griezeltocht gaven. Verder was alles helemaaaaaaaaal niet eng, aldus de reactie van de jongens, die, eenmaal weer in de kantine aangekomen ineens toch wel weer veel meer praatjes kregen.

Kortom, een super geslaagde griezeltocht, die bij de jongens en begeleiding, goed in de smaak viel. Het zakje snoep en drinken kwam daar als welkome aanvulling nog bij.

Bedankt organisatie en tot de volgende activiteit.

Jongens en begeleiding van JO10-1