Download nu onze app in de appstore of playstore

Verrassende en verdiende zege FC Eibergen

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Al na 45 seconden lag bij FC Eibergen tegen lijstaanvoerder TVO de bal in het net. Na goed voorbereidend werk van Guus Slaats scoorde Maykel Lageschaar via de voeten van doelman Mike ten Voorde: 1-0. Daarna lag een groot deel van het duel het initiatief bij de tegenpartij, maar intussen kreeg de thuisclub de beste kansen en won het uiteindelijk dik verdiend met 3-2.

Het was een levendige wedstrijd, waarin de wat beter combinerende gasten vaak ten aanval gingen, maar Eibergen achterin steeds geen onnodige risico’s nam. Na de 1-0 kregen de bezoekers na tien minuten spelen hun eerste kans toen de bal vanaf de linkerkant werd teruggelegd op Nick Ottink. Hij schoot een metertje over.

In de 23e minuut kwam de bal min of meer bij toeval terecht bij Lageschaar. Hij kon ongehinderd doorlopen en tekende feilloos de tweede Eibergse treffer aan. Na een half uur leek de wedstrijd al gespeeld, toen Tom te Woerd een vrije trap hard door de Beckumse muur joeg en voor 3-0 zorgde.

Kort daarop waren de gastheren bijna bij de definitieve beslissing, maar zag Tim Oortwijn zijn schot langs de kruising vliegen. TVO was dicht bij een treffer toen Aaron van Laar in het strafschopgebied hard op doel schoot. De bal kon nog net van de doellijn worden gehaald. Vervolgens was het weer de beurt aan Eibergen. Vanuit geheel vrijstaande positie lobde Lageschaar echter pal over het doel.

Vier minuten na rust werd het 3-1. Een goed opgezette aanval van de bezoekers werd door Daan ten Dam simpel binnen getikt. Dat was voor TVO het sein om weer volop het offensief te zoeken, maar de passes waren vaak onnauwkeurig waardoor de stugge Eibergenaren er vrijwel telkens een been tussen kregen.

Aan de andere kant counterde de thuisclub er lustig op los. Een inzet van Oortwijn werd nog tot hoekschop verwerkt, Jacco Roerdink zag zijn harde schot en de daaropvolgende rebound door de verdediging weggewerkt en even later strandde Lageschaar vanuit kansrijke positie op keeper Ten Voorde.

Namens TVO knalde Dennis Freriksen over de kruising, terwijl Slaats na goed doorgaan van Lageschaar ook Ten Voorde op zijn pad vond. Langzaam verdween het geloof bij de gasten. Een vrije trap van Jorn van Laar werd door Davey Stokkers weg gestompt en de Eibergse doelman redde in blessuretijd ook op een pegel van diezelfde Van Laar.

Pas in de 95e minuut wist invaller Maik Ottink vanaf de linkerkant nog de 3-2 in de achterste hoek te prikken. Meteen daarop floot de arbiter af en hadden de gastheren de welverdiende en zeer welkome buit binnen.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Tim Wonnink; Thijs Rouwmaat, Björn te Raa (81. Dylan Timmerman), Jacco Roerdink, Tim Oortwijn; Guus Slaats (90. Niels Oortwijn), Maykel Lageschaar (86. Robin Klein Gunnewiek).