Download nu onze app in de appstore of playstore

Verlies voor FC Eibergen

Na een nerveus begin hadden de mannen van trainer Arno Leppink in de eerste helft het betere van het spel. Dit leidde in de 16de minuut tot de eerste kans van de wedstrijd. Na een mooie aanval werd de bal teruggelegd door Robin Klein Gunnewiek en probeerde Tim Wonnink met een geplaatst schot de keer van Buurse te verschalken, maar de keeper van Buurse reageerde alert en tikte de bal uit het doel.

Ook in het verdere verloop van de 1ste helft had Eibergen het betere van het spel, maar echt gevaarlijk werd het niet zodra het dreigend werd was daar altijd weer de keeper van Buurse die op de juiste plek stond. Schoten van Thijs Rouwmaat en Bjorn te Raa misten precisie om het de doelman van Buurse echt lastig te maken. Het spel speelde zich dan ook voor een groot gedeelte af op het middenveld, waarbij Buurse via snelle omschakeling probeerde gevaarlijk te worden.

In de 2de helft aanvankelijk een zelfde spelbeeld, een nerveus begin, maar nu was het Buurse dat meer grip op de wedstrijd kreeg. Dit leverde niet meteen echte kansen op, maar zeker met standaard situaties was Buurse gevaarlijk.

In de 75ste minuut werd het 1-0 voor Buurse vanuit zo’n standaard situatie. Een vrije trap vanaf de zijkant werd binnen gekopt door Tom ten Vregelaar, waarbij moet worden vermeld dat het verdedigend niet goed stond bij de thuisclub.

Hierna moest FC Eibergen op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals wel vaker dit seizoen ontbreek het aan scorend vermogen en kon Eibergen het Buurse niet echt moeilijk maken.

In de 83ste minuut werd het zelfs 2-0 voor Buurse. Nadat de doelman van Eibergen Davey Stokkers een schot van Buurse niet onder controle kreeg was het Maarten Onland die simpel kon binnentikken.

FC Eibergen had meer verdiend deze wedstrijd maar stond na afloop weer met lege handen, waarbij een gelijk spel de verhoudingen beter had weergegeven.

FC Eibergen: Davey Stokkers, Tamo Vogel, Tom te Woerd, Tim Wonnink, (Djoss Smalen) Koen Dollekamp, (Ramon te Maat) Jacco Roerdink, Jacco Smeenk, Tim Oortwijn, Björn te Raa, (Milan Weber) Thijs Rouwmaat, Robin Klein Gunnewiek