Download nu onze app in de appstore of playstore

Verdiende overwinning FC Eibergen in derby

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Tegen Sportclub Rekken was een zege voor FC Eibergen broodnodig en die kwam er ook. Na een vrij moeizame eerste helft waren de bezoekers na rust duidelijk de betere ploeg en dat resulteerde uiteindelijk in een 0-2 eindstand.

De Eibergenaren trokken in de openingsfase fel van leer. Na zes minuten kopte Jacco Roerdink via de vuisten van de ‘Eibergse’ Rekken-doelman Dylan Bijlsma net over. Een minuut later was het al raak. Na goed voorbereidend werk van Tim Wonnink kopte Jacco Smeenk via de onderkant van de lat raak: 0-1.

In plaats van door te gaan trok Eibergen zich vrijwel direct daarna veel te veel op eigen helft terug, waardoor het Rekken de gelegenheid bood om in de wedstrijd te komen. Nadat eerst een schot Damas Damen op de vuisten van de foutloos keepende Davey Stokkers belandde, schoot kort daarop Thies Diepenmaat geheel vrijstaand van dichtbij hoog over.

Na 25 minuten redde Stokkers andermaal knap door een goed genomen vrije trap van zijn neef Kevin Stokkers bij de verste paal tot hoekschop te verwerken. Ook een vrije trap van diezelfde Stokkers in de 41e minuut werd door hem goed gered.

Na de theepauze verzette Eibergen de bakens. Zonder de sterren van de hemel te spelen was de ploeg veel meer in balbezit. Rekken daarentegen begon hoe langer hoe slordiger te spelen en zorgde nog amper voor gevaar.

In de 51e minuut schoof Guus Slaats de bal in de voeten van de ontsnapte en ijverige Thijs Rouwmaat, maar die verprutste dit buitenkansje door naast te schieten. Even later deed Slaats zelf bijna hetzelfde door vanuit vrijstaande positie de bal in het zijnet te deponeren.

Vervolgens redde Bijlsma knap op een goed schot van Björn te Raa. Daarna kreeg Rekken zijn enige kans in het tweede bedrijf toen Bram Helmers na een corner net over kopte.

De tweede Eibergse treffer hing echter in de lucht en die kwam er ook. In de 66e minuut gooide Wonnink vanaf de linkerkant de bal hoog voor de pot, waarna bij de tweede paal Slaats op fraaie wijze zijn eerste seizoenstreffer aantekende: 0-2.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, hoewel er nog ruim twintig minuten op de klok stond. Eibergen hoefde niet meer en Rekken kon niet meer, waardoor de eerste zege van de blauwhemden van dit seizoen eindelijk een feit was.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Björn te Raa (64. Maykel Lageschaar), Jacco Roerdink, Jacco Smeenk (69. Robin Klein Gunnewiek), Tim Wonnink; Thijs Rouwmaat, Guus Slaats (85. Stijn Harbers).