Download nu onze app in de appstore of playstore

Van vorig jaar kampioen, naar opnieuw bovenin meedoen

(Geschreven door Heleen Blaauw)

Dag trouwe lezers,
Hebben jullie de winterstop overleefd zonder onze spannende verslagen?
Wees gerust; de dames hebben de schoeisels weer uit het vet gehaald, de ski’s opgetuigd en de sportschoolabonnementen weer opgezegd. De wasmachine mag weer overuren draaien en kunstgraskorrels zijn vanaf nu weer te vinden in de afvoer. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop begon op 02-02-2020 voor FC Eibergen VR1! En dat tegen een spannende tegenstander: v.v. Hoeve Vooruit VR1.

Tevens beschikken wij over twee talentvolle jonge dames; Elin van den B. en Joy te M. Zo jong dat ze er uit zien, zo goed kunnen ze voetballen. Ik noem bewust geen achternamen, we weten dat de scouts dit meelezen.

Een fraaie winterdag beleef je het beste door de lokale heldinnen van FC Eibergen VR1 op het veld te bewonderen. Daarom is goede voorbereiding alles. We mochten wat trainingskampen meepikken bij onze mannelijke helden uit het eerste. Dat wierp zijn vruchten af. Zo zei trainert Robbin vooraf aan de wedstrijd: “Ik wil voorkomen dat ik hier in de rust sta van hadden jullie dit of dat maar gedaan. Daarom zeg ik het nu maar.” Er moest gestreden worden.

Klokslag kwart over elf. Scheidsrechter Jan poetst nog een keer de regendruppels van zijn bril en die beste man geeft het startsignaal. Pupil Pippa Grooters liet op een sublieme wijze zien hoe wij moesten scoren. En de vrouwen van Eibergen keken elkaar veelbelovend aan. Bedankt Pippa!

En gestreden werd er. Door íedereen! De veters werden nog eens strakker aangesjord, er werden diverse intelligente kreten geschreeuwd en gelijk gingen we simpelweg voetballen. Bij Veerle ging de trucendoos na vier maanden weer open en na 11 minuten was het al raak. Onze GSG (Geweldig Spelende Gwen) passte een perfecte bal op Veerle. Deze meid kapte naar binnen en schoot warempel met het linkerbeen in de lange hoek. 1-0 voor de Eibergse heldinnen! Man, man, man. Wat een euforie. Dit soort momenten kunnen een saaie zondagochtend veranderen in een onbeschrijfelijke dag. Dit wil je niet missen! Dit dachten ook Joske Roerdink, Mandy Telman en Jet te Raa. Ze trotseerden de Hollandse kou om dit spektakel te aanschouwen. En strijdend hielden we deze stand de eerste helft vast. Op elke positie werd er vuur gespoten.

Klokslag 12:15 uur. Het tweede startsignaal werd gefloten. Dit begon gelijk met de vrouwen van Hoeve die van hot naar her renden. Bij vlagen renden ze zelfs van her naar hot en dan ook nog weer terug. Dynamisch als we zijn wisten we ook dit te trotseren. In de 65e minuut kapte onze nog nét niet omvallende Veerle twee centrale verdedigers het bos in. Zo kwam zij één op één met de ontzettend goed keepende nummer 1 van Hoeve. Veerle bedacht zich geen moment en wist dit op zo’n manier af te maken dat zelfs de barman achter de kantine van verbazing zijn bieropener liet vallen. Door een subliem lobje verdween deze bal koelbloedig tussen de touwen; 2-0.

Ik kan niet anders zeggen, hoe heldhaftig wij waren, scoorde Hoeve ook een fantastische goal in de 72e minuut. Daar konden wij enkel naar kijken… Het werd dus nog spannend op het eind. De speelsters trokken het niet meer. De minuten kropen als slakken verder. Zo kon onze GSG (Goed Spelende Gwen) nog een perfecte vrije trap tegen de lat plaatsen om deze spanning weg te halen, maar helaas… Aan de gezichten kon je het aflezen; dit moest niet langer duren.

En toen klonk het verlossende eindsignaal! Eindelijk. Gestreden tot het einde. Het was niet altijd mooi voetbal. Maar wel met vlagen. Aldus keepster Moniek Hummelink: “Soms was het echt vet mooi. Soms echt niet.” Robbin was trots. Wat wil je nog meer! Aanstaande zondag kun je hier live bij zijn, fans! Deze heldinnen zijn te bewonderen in Albergen om 13:00 uur.

~

Quote van de Week van nieuweling Joy te Morsche: “Vorige week vroeg iemand aan mij of ik de pupil van de week was bij de heren. Ik zei dat ik speelster ben bij Dames 1.”