Download nu onze app in de appstore of playstore

VALSE START FC EIBERGEN

Door: Arnoud te Vaanholt. Foto’s: Han te Hennepe.

Competitie, vierde klasse B, zondag 20 september 2020.

FC Eibergen – VIOS B 1-2 (0-0). Scoreverloop: 54. 0-1 Freek Helmers, 85. 1-1 Jacco Roerdink, 87. 1-2 Freek Helmers.

In een vooral na rust erg rommelig duel leek FC Eibergen zich in ondertal door een late gelijkmaker te mogen verzoenen met een gelijkspel. Zover kwam het niet, kort daarop ging het alsnog mis.

De thuisclub schoot goed uit de startblokken en zette VIOS met verzorgd combinatievoetbal redelijk onder druk. De enige echte mogelijkheid die daar uit voortkwam was voor spits Guus  Slaats. Hij mikte net buiten het doelgebied op de paal.

Even daarvoor had laatste man Tom te Woerd zich vanwege een enkelblessure al moeten laten vervangen. Na bijna een half uur spelen was er de eerste kans voor de bezoekers, toen een duikkopbal van Jurgen Wiegerinck net over de deklat vloog. Een schot uit de draai van dezelfde speler vloog een metertje langs het Eibergse doel.

VIOS had op dat moment het initiatief van de gastheren al overgenomen. Voor de Eibergenaren werd het leed groter toen vervolgens ook voorstopper Koen Dollekamp een kwetsuur opliep en naar de kleedkamers moest.

Daarmee was ineens het volledige centrale verdedigingsduo verdwenen en moest er noodgedwongen flink geschoven worden binnen het team. Dit kwam het spel niet ten goede. Nadat Slaats vanuit kansrijke positie nog hoog over had geschoten was er vlak voor rust een goede redding van doelman Sam Pierik op een schot van andermaal Wiegerinck.

Na de theepauze werd Eibergen van meet af aan teruggedrongen. In de 54e minuut ging het mis toen Mick Beusenberg een bal op het middenveld verspeelde en er een afgemeten Beltrumse pass volgde op spits Freek Helmers. Hij had vrije doorgang richting Pierik en maakte geen fout, 0-1.

Zes minuten later kreeg de ploeg van trainer Arno Leppink een aardige mogelijkheid. Invaller Rasid Tutumlu gaf een dieptebal op de doorgelopen Jasper Roerdink, maar die vond nog net keeper Flinn Schutten op zijn weg.

Het echte onheil voor de gastheren kondigde zich twintig minuten voor tijd aan. Jacco Smeenk haalde de doorgebroken Helmers onderuit en daarop kon arbiter Floors niets anders doen dan hem de rode kaart geven. Intussen werd de sfeer in het veld steeds grimmiger.

Met de moed der wanhoop probeerde Eibergen nog een punt te behalen. Eerst schoot de ingevallen Stein Vrieze tegen de voeten van Schutten en vervolgens raakte Jacco Roerdink het zijnet. Diezelfde speler zorgde even later toch voor de gelijkmaker. Na een vermeende overtreding op Tutumlu pegelde hij de toegekende vrije trap feilloos tegen de touwen van het net.

De thuisclub had het ene puntje daarna nooit meer mogen weggeven, maar dat gebeurde wel. Want nog geen twee minuten later werd Helmers opnieuw gelanceerd en herhaalde hij zijn kunstje van eerder in de tweede helft: 1-2.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Daan Damveld, Tom te Woerd (20. Tim Wonnink), Koen Dollekamp (42. Rasid Tutumlu), Dave Visser; Jasper Roerdink, Jacco Smeenk, Jacco Roerdink; Stan Wonnink (76. Stein Vrieze), Guus Slaats, Mick Beusenberg.