Download nu onze app in de appstore of playstore

Trots! We hebben er twaalf Verenigings- scheidsrechters bij 

We hebben zoals de meesten van jullie wel weten een mooie en grote groep jeugdscheidsrechters. Vorig seizoen hebben ze het diploma pupillenscheidsrechter behaald en ze hebben ondertussen al menige jeugdwedstrijd bij met name de JO9 en JO11 in goede banen geleid.

Een aantal scheidsrechters uit deze groep heeft de afgelopen weken een aanvullende cursus gevolgd, omdat deze jongens ook graag wedstrijden op een groot veld willen fluiten. En natuurlijk zijn we als club ingesprongen op de vraag van deze enthousiaste jeugdleden!

De jongens hebben drie vrijdagavonden in januari de aanvullende cursus voor Verenigingsscheidsrechter gevolgd.

Docent Ronald de Jong uit Westerhaar-Vriezenveenschewijk (en dat vergeten de cursisten never nooit niet meer) heeft de jongens bijgepraat over alles wat ze moeten weten om binnenkort ook wedstrijden van de JO13 te kunnen fluiten.

Wanneer fluit je voor een directe en wanneer voor een indirecte vrije trap. Wanneer geef je geel en wanneer is een overtreding rode kaart-waardig. En wat te doen als de clubgrensrechter er een potje van maakt. De jonge fluitisten hebben veel theoretische informatie gekregen, veel televisiebeelden bekeken en zijn het veld opgeweest voor wat praktijksituaties.

En… ze zijn allemaal geslaagd en dat betekent dat FC Eibergen er sinds vrijdagavond twaalf Verenigingsscheidsrechters bij heeft. En daar zijn we als club hartstikke trots op!

De geslaagden gaan binnenkort eerst een onderlinge oefenwedstrijd fluiten om te oefenen. En het zou zo maar kunnen dat we een aantal van deze jonge fluitisten nog dit seizoen in actie gaan zien op een groot veld!

De geslaagden zijn: Daan Bijlsma, Rens te Nahuis, Daan Scholten, Jayden ten Hoopen, Flamur Murseli, Ramon Nijbroek, Dylen Tijdhof, Gijs ten Hagen, Jurre Nijenhuis, Thijn Lansink, Jesper Meulenkamp en Jasper Helmers.