Download nu onze app in de appstore of playstore

Trainerscarrousel bij FC Eibergen

Bij de meesten van jullie is bekend dat we met Arno Leppink en zijn assistent Patrick Geessing rond zijn voor de eerste twee jaar. Het contract wordt met één seizoen verlengt en in het contract is meteen opgenomen dat we ook in het seizoen 2020 – 2021 de intentie hebben om met elkaar verder te gaan. Juist deze intentie verklaring geeft aan hoe tevreden beide partijen met elkaar zijn. Dit geeft rust rondom de 1ste selectie, wat ten goede komt aan de opbouwfase waarin we bezig zijn. Gezamenlijk bouwen we aan een stevige basis voor de komende seizoenen.

Met Hans van Loosen, onze trainer van de 2de selectie hebben we ook al een aantal gesprekken gevoerd. Daarbij is Hans tot de conclusie gekomen om in het seizoen 2019 – 2020 het tweede elftal niet meer van oefenstof te voorzien en te coachen op zondag. Wij zijn Hans bijzonder dankbaar dat hij deze klus heeft willen klaren voor ons in het seizoen 2018 – 2019 . Wij realiseren ons terdege dat het een “hell off a job” is geweest om dit te doen. Op dit moment zijn er al een aantal trainers benaderd om samen met de TC invulling te geven aan de vacature die Hans achter laat.

Ook de selectiespelers van ons tweede elftal zijn we erg dankbaar, voor het op zich nemen van de taak om ons 2de te vertegenwoordigen. Ze waren eigenlijk “gewoon” het 3de elftal op recreatief/prestatief niveau. Dit jaar zorgen ze ervoor dat ons 2de elftal op het zelfde niveau gehandhaafd blijft. Daar heeft de TC bijzonder veel respect voor en is dank verschuldigd aan deze groep “Echte FCE-ers”. Met een gemiddelde leeftijd die ver boven de dertig jaar ligt zal men zich waarschijnlijk moeiteloos handhaven in de huidige klasse. SHAPOO.

Op dit moment is de TC, onder aanvoering van Rob Groen (technisch coördinator senioren) , hard op weg om een nieuwe 2de selectie samen te stellen die hopelijk zal bestaan uit een aantal oudere spelers uit het huidige 2de en 3de elftal en de vele jeugdspelers die na dit seizoen zullen door stromen naar de senioren. De doelstelling is dan dat we binnen één á twee seizoenen weer kunnen beschikken over een 2de selectie waarin de jeugdspelers kunnen worden klaar gestoomd voor de eerste selectie.

Met Emre Karayavus, onze trainer van JO19-1 zijn we ook in januari tot een akkoord gekomen. De TC is bijzonder gelukkig met de keuze van Emre. Emre is door meerdere verenigingen benaderd om daar te komen trainen. Echter Emre gaf aan “Nog niet klaar te zijn” bij FCE. Het moge duidelijk zijn dat de TC zeer in zijn nopjes is met deze “opleidings” trainer.

Bij JO17-1 een iets ander verhaal. Hier hebben we de laatste weken intensief overleg gepleegd met de trainer Fred Rombeek en de spelersgroep. De z.g. KLIK die er moet zijn tussen de trainer en zijn spelersgroep, was niet meer aanwezig. In goed onderling overleg is daarom besloten om per direct te stoppen met het samenwerkingsverband tussen Fred en FCE. Roy Wielens en Raymond Wessel hebben besloten het over te nemen tot het eind van het lopende seizoen. De Technische commissie en het bestuur van FCE zijn Fred bijzonder dankbaar voor de geleverde diensten en wensen hem alle succes toe voor de toekomst.

Met Wilco Valkeneer, de trainer van de JO15-1 hebben we inmiddels overeenstemming bereikt voor nog zeker een seizoen extra. Ook hier zijn wij als TC ontzettend verheugd over.

Leo Nijhuis, JO13-1, heeft besloten om na een periode van vele jaren er voorlopig een punt achter te zetten. Leo wil op de zaterdagen wat meer vrijheid en niet altijd gebonden meer zijn. De TC vind het bijzonder jammer dat Leo dit besluit heeft genomen. Leo behoord tot betere trainers in ons corps en zeker bij deze leeftijdsgroep is hij een topper. Zowel qua oefenstof alsook zijn coaching op zaterdag zal

node gemist gaan worden. De TC is nog met Leo in gesprek om te bezien of we zijn kwaliteiten nog elders kunnen inzetten voor FCE.

Bij de dames hebben we ook Robbin Klein Bruinink opnieuw kunnen vastleggen voor 1 jaar. De samenwerking met de selectie is prima te noemen en zowel spelersraad als TC is dan ook heel blij dat Robbin er nog minimaal een jaar aan vast knoopt. Ook de resultaten zijn fantastisch te noemen. Een kampioenschap is zomaar mogelijk en tevens doet dames 1 nog volop mee in de beker!

Met de trainers van de 2de selectie volgen in de maand maart en april de vervolg gesprekken, zodat we hopelijk jullie in de maand mei daarvan kunnen berichten

Namens de TFC Cor