Download nu onze app in de appstore of playstore

Top prestaties jeugdselecties bij FC Eibergen.

De najaarscompetitie is voor de selectie elftallen van FC Eibergen bijzonder succesvol verlopen. Nadat we in september met de selectie trainers de speelwijze en de topprioriteiten hadden vastgesteld begon de competitie voor de selectie teams uit de bovenbouw meteen een aantal zeges. Maar wat nog veel belangrijker was en is, was de manier van spelen. In de meeste teams wordt consequent gespeeld met het z.g. 1-3-4-3 systeem. Waarbij het accent ligt om op de helft van de tegenstander te spelen. Neem daarbij de “5 seconden regel” waarop veel getraind wordt en het concept is duidelijk. De 5 seconden regel wil zeggen dat, bij balverlies, binnen 5 seconden gereageerd moet worden in de omschakeling van bal bezit naar balverlies. Bij de meeste teams wordt het bovengenoemde steeds duidelijker zichtbaar, daarnaast merken we dat veel tegenstanders niet het vermogen hebben om hierop te reageren. Bij de tegenstanders waar dit wel het geval was, ontwikkelde zich dan vaak fantastische wedstrijden met heel veel leermomenten voor de spelers en dat is juist het doel van de selectieteams.

JO19-1

De JO19-1 selectie, onder de bezielende leiding van Emre Karayvuz , begon met een zege en een nederlaag aan de competitie. Dus daar kon je nog niet veel wijzer van worden. Echter daarna heeft het elftal flinke stappen gemaakt en geen wedstrijd meer verloren. Tactisch en technisch was er geen enkel team wat FCE nog kon bijbenen. Tel daar een portie onverzettelijkheid bij op en het kampioenschap in de najaarscompetitie was een feit en dik verdient. Een compliment naar de leiding van het team met Emre Karayavuz en Ramon ter Maat als assistent is hier zeker op zijn plaats.en een promotie een feit. In het team waarin 8 spelers spelen die volgend seizoen overgaan naar de senioren zitten een aantal toppers waar FCE in de toekomst nog veel profijt van zal kunnen hebben. 10 wedstrijden gespeeld en 27 punten gehaald  met een doelsaldo van 32-10 (+22)

JO17-1

Roy Wielens heeft aan het begin van het seizoen de handschoen opgepakt en met het JO17-1 team een ongeëvenaard resultaat neergezet. Met, een op papier, sterke selectie van 14 á 15 spelers is het volgens buitenstaanders mooi werken, maar ga er maar aan staan. Hoe hou je een gelijkwaardige groep toch gemotiveerd en hou je zowel het spelplezier en resultaat op peil. Er kunnen immers zaterdags maar 11 spelers worden opgesteld. Dit is Roy c.s. prima  gelukt met een fantastisch resultaat zowel in de competitiestand alsook opleidend gezien. SHAPOO. Vanaf het begin van de competitie ontspon zich hier een prachtige tweestrijd tussen het JO17-1 team van FC Eibergen en Witkampers. Wekelijks was de spanning te snijden en moest er gewonnen worden, want anders liep je al tegen een achterstand aan. De wedstrijd tegen Witkampers was een fanatisch duel met twee ploegen die voor de volle winst gingen. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat WK dit duel verdient met 2-3 over de streep trok.  Tot op de laatste dag was het echter niet beslist. Als je er niet bij was geweest had je de ontknoping niet geloofd. In punten gelijk en in doelsaldo gelijk. FCE moest aantreden tegen NEO en won met 1-9. Witkampers, dat 2 uur later speelde, wist wat er moest gebeuren tegen Bentelo en deed dat dan ook en won met 0-9. Gevolg: beiden 10 wedstrijden gespeeld en 30 punten doelsaldo voor beiden + 42 echter……….WK had een paar doelpunten meer gescoord dan FCE en dat gaf de doorslag. Ondanks de grote teleurstelling bij de knapen van Roy, Raymond en Dick is het een prestatie om U tegen te zeggen. Ook het JO17-1 team gaat na de winterstop aan het werk in de Hoofdklasse.

JO15-1

Met dit seizoen een nieuwe trainer, Paul Kruisselbrink, voor de groep, was het even afwachten hoe dit zou gaan lopen. Conclusie: TOP. Het hele team heeft ongekende stappen gemaakt onder de bezielende leiding van deze bezeten trainer. Zowel op technisch en tactisch gebied werden er grote stappen gemaakt. Neem daarbij het doel van onze opleiding, waarbij het opleiden van het individu voorop staat, en het resultaat is duidelijk. Vooral dat laatste is Paul c.s. gelukt om veel spelers individueel stappen te laten maken. Daarin zijn veel spelers opgeklommen naar volwaardige selectie spelers. Daarnaast voldeed het resultaat aan de vooraf gestelde doelen. Het eindigde op de 2e plaats in de competitie.

JO13-1

Ook hier een nieuwe jonge trainer in de persoon van Berry Smit. Berry heeft ervaring opgedaan als trainer van de JO11-JO12 en de JO13-1  bij Bon Boys  uit Haaksbergen. In Berry hebben we ook een trainer die past in het opleidingstraject, waar FCE een paar jaar geleden mee is begonnen. Vooral in deze leeftijdsgroep is het van belang dat plezier voorop staat. Berry weet plezier te combineren met veel gerichte oefenstof die uitstekend aanslaat bij deze jonge gasten. Daarnaast sluit de visie van Berry uitstekend aan bij de visie van FCE. Daarnaast moet er ook gepresteerd moet worden op dit niveau. Vooral bij deze zeer leergierige groep is geduld een noodzaak. Er lopen een aantal talenten rond in deze groep waar we straks meer van gaan horen, dit seizoen is vooral een seizoen van het opleiden waarbij het team resultaat van minder belang is. Ondanks dat heeft het JO13-1 team zich met 9 uit 9 weten te handhaven in de hoofdklasse. De 2e seizoenshelft met meer gelijkwaardige tegenstanders zal uitwijzen of we dit niveau aan kunnen. Berry en Patrick zijn hier zeker op de goede weg.

Resumé:

Voor het eerst sinds jaren heeft FC Eibergen de 1e jeugdteams van de bovenbouw (JO19-JO17 JO15 en JO13 vd onderbouw)  weer op het gewenste niveau. Dit is het resultaat   van een consequent technisch beleid van de technische commissie van de laatste jaren. Wij realiseren ons terdege dat dit geen garantie is voor de toekomst.  Maar we zijn op de goede weg. Het is aan de TC om waakzaam te blijven en het continue veranderend proces scherp te houden. Daarnaast is het must dat we goede, technisch, tactisch en mentaal onderlegde trainers bij de teams kunnen behouden. Daarnaast merken we dat de jeugd steeds bewuster wordt van het opleidingstraject waar FCE voor heeft gekozen.

Namens de TC:  Hoofd opleidingen FCE

Cor Ordelmans

Volgende week: Zonder de onderbouw (niet selectieteams) geen bovenbouw mogelijk