Download nu onze app in de appstore of playstore

TIMIDE FC EIBERGEN VERLIEST IN 90E MINUUT

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Veel viel er niet te beleven in de derby tussen VIOS Beltrum en FC Eibergen op sportpark De Sonders. De bezoekers wisten zich in de hele wedstrijd geen enkele uitgespeelde mogelijkheid te creëren. Zonder eveneens tot goed voetbal te komen was VIOS wat sterker en kreeg het uiteindelijk de Eibergenaren toch op de knieën.

De gastheren begonnen aanvallend, maar verder dan een schot van Chiqo Pol tegen de benen van de 17-jarige invaller-doelman Sam Pierik kwam de ploeg niet. Eibergen beperkte zich in die fase vrijwel louter tot verdedigen.

Op het moment dat er amper sprake was van krachtsverschil opende VIOS de score. Het was de in de 35e minuut op rechts gelanceerde Freek Helmers die Pierik met een bekeken schot kansloos liet.

Ook na rust was het aanvankelijk de thuisclub die aandrong. In de 51e minuut schoot Boet Leemreize van afstand met een boog fraai op de doel, maar Pierik tikte de bal op knappe wijze over.

Onverwacht viel na een uur spelen de gelijkmaker. Net over de middellijn zag Guus Slaats dat Flin Schutten ver voor zijn doel stond en met een even fraaie als lange lob liet hij de goalie kansloos: 1-1.

Daarna was er aan beide kanten veel balverlies en werd het spel steeds onrustiger. VIOS bleef wel de betere ploeg, maar veel kansen ontstonden er niet en als het al enigszins gevaarlijk werd dan zat er telkens wel een Eibergs been tussen.

Op het moment dat vooral het Eibergen-kamp zich al lang had verzoend met een gelijkspel sloeg de ploeg van trainer Kevin Vos alsnog toe. Na een hoekschop wist verdediger Twan te Woerd uit een onoverzichtelijke situatie de bal over de doellijn te werken: 2-1. In de resterende blessuretijd gebeurde er niets meer.

Scoreverloop: 35. 1-0 Freek Helmers, 60. 1-1 Guus Slaats, 90. 2-1 Twan te Woerd.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Tim Wonnink (90. Djoss Smalen), Daan Voortman, Jacco Roerdink, Tao Zhu; Ramon ter Maat, Jacco Smeenk (46. Daan Damveld), Björn te Raa; Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Bas ten Hagen.