• Competitie, vierde klasse B, zondag 12 mei 2024. De Tubanters 1897 – FC Eibergen 0-5 (0-1). Scoreverloop: 40. 0-1 Martijn ten Elshof, 50. 0-2 Jasper Roerdink, 55. 0-3 Mick Beusenberg, 57. 0-4 Martijn ten Elshof, 85. 0-5 Guus Slaats.

  In de uitwedstrijd tegen De Tubanters 1897 ontbraken bij FC Eibergen vier basisspelers. Hun vervangers deden het prima. Na een vrij moeizame eerste helft waarin de thuisclub de regie grotendeels in handen had kantelde het duel na rust en wisten de bezoekers uiteindelijk een ruime overwinning te behalen: 0-5.

  De Tubanters is nog volop in de strijd tegen het spelen van p/d-wedstrijden. De ploeg stopte voor rust veel energie in het duel en kreeg ook een aantal kansen om de score te openen. Die werden niet benut, waardoor de Eibergenaren geleidelijk meer grip op de wedstrijd kregen.

  Dit resulteerde in de 40e minuut in de eerste treffer. Mick Beusenberg gaf een voorzet op de prima spelende Martijn ten Elshof en hij zorgde na een prima actie voor 0-1.

  Twee minuten na de wisseling van speelhelften was er een belangrijk moment. De topscorer van 4B, Sam Wösting van de ploeg uit Enschede, leek met een kopbal de gelijkmaker aan te tekenen. Met een fabelachtige redding wist doelman Raoul Huurneman dit te voorkomen.

  Dit bleek het keerpunt in de ontmoeting. Eibergen kreeg het collectief op de heupen en wist tussen de 50e en 57e minuut liefst drie keer te scoren. Na een fraaie aanval werd het eerst 0-2 door Jasper Roerdink en vervolgens waren ook Beusenberg en andermaal Ten Elshof succesvol.

  Hierdoor stond de stand ineens op 0-4 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de 85e minuut deed Guus Slaats na goed voorbereidend werk van Beusenberg ook nog een duit in het zakje: 0-5.

  Al met al was er sprake van een uitstekende teamprestatie. Hiermee passeerde Eibergen op de ranglijst BSC Unisson en staat het nu op de tweede plaats. Met nog twee duels voor de boeg en een voorsprong van vier punten is Vogido nog altijd de koploper.

  Opstelling FC Eibergen: Raoul Huurneman; Ruud Endeman (61. Tim Wonnink), Dave Visser, Wessel Boerhof, Chiel Leussink; Martijn ten Elshof (75. Bink Bezoen), Nauk Penterman, Jasper Roerdink (86. Luuk Berendsen); Jayden ten Hoopen, Guus Slaats, Mick Beusenberg.

  Met dank aan JS.