Download nu onze app in de appstore of playstore

SUBSIDIE FONDS GEHANDICAPTENSPORT G-VOETBAL FCE

FC Eibergen heeft van het Fonds Gehandicaptensport, de KNVB en ING een cheque ter waarde van € 4000,00 ontvangen voor zijn G-team. “We zijn hier heel erg blij mee”, laat coördinator Lucel Bennink weten. “We kunnen het geld gebruiken voor allerlei sportmaterialen en voor de opleiding van trainers en begeleiders.”

Robin de Heij van Fonds Gehandicaptensport (links) reikt de cheque uit aan coördinator Lucel Bennink van FC Eibergen. Rechts trainer Johan van de Bout

Het vijf jaar geleden opgerichte G-team is bedoeld voor jonge jeugdspelers met een lichte lichamelijke, motorische en/of verstandelijke beperking. Bennink: “Zij voetballen met enorm veel plezier. Daarbij hebben ze meer aandacht en begeleiding nodig hebben dan leeftijdsgenoten zonder beperking. Wel of geen voetbalervaring is niet belangrijk. Het plezier staat voorop!”

Bij FC Eibergen staat de letter ‘G’ voor genieten, gedreven, geweldig, geïntegreerd en gezellig. In 2015 is men begonnen met een groep van acht jeugdspelers. Inmiddels is dat aantal bijna verdrievoudigd. “De leeftijd varieert van 7 tot en met 16 jaar. Er zitten kinderen bij met een vorm van autisme tot het Syndroom van Down en zijn behalve uit Eibergen afkomstig uit Rekken, Beltrum, Ruurlo, Borculo, Haaksbergen en Neede.”

De spelers trainen eens per week en een paar keer per jaar staat er een toernooi op het programma met verenigingen uit de regio. Dit om de kinderen ook het wedstrijdplezier te laten ervaren. “Het kan natuurlijk allemaal niet zonder trainer en begeleiders. Voor hen is het een kwestie van structuur, duidelijk uitleggen en vooral veel geduld hebben. We willen er voor zorgen dat dit in de toekomst door kan blijven gaan.”

Mede daarom is er een subsidie bij het Fonds Gehandicaptensport aangevraagd. “Er is de afgelopen tijd al flink geïnvesteerd in nieuwe voetbaldoeltjes en ballen. Verder willen we nog andere materialen aanschaffen.”

De trainers en begeleiders leren tijdens hun cursus vooral hoe zij dienen om te gaan met gedragsproblematiek. “Uiteraard wordt de kinderen ook de kneepjes van de voetbalsport bijgebracht”, laat Bennink weten. “Daarnaast is het uitermate belangrijk dat de begeleiding de feeling heeft om deze spelers te begeleiden.” FC Eibergen wordt hierin bijgestaan door orthopedagoog/ psycholoog Marianne Brijan van Psychologie Praktijk Passpect uit Groenlo.

Naast het voetbalspelletje is er ook aandacht voor sociale activiteiten. “We hebben van de club een budget toegekend gekregen. Dit omdat er voor sociale activiteiten vaak een aangepast of alternatief programma voor deze groep in elkaar dient te worden gezet.”

Bovenstaand artikel is inmiddels ook door de KNVB op haar (landelijke) website gezet. Een mooi visitekaartje voor onze club dus! Zie: https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/63037/fc-eibergen-ontvangt-cheque-voor-ontwikkeling-g-voetbal?fbclid=IwAR3BOm6hVgvKxypeN65MIJZLQRgR41-jDIAgpuR9fvThceE3UdvXyvYrflE