Download nu onze app in de appstore of playstore

STRIJDLUSTIG FC EIBERGEN PAKT PUNT TEGEN KOPLOPER

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Door vooral in de tweede helft met volle inzet te spelen lukte het FC Eibergen om na een miserabele start lijstaanvoerder Markelo een belangrijk punt af te snoepen. Na een moeizame eerste helft trok de thuisclub alle registers los en vooral omdat het verdedigend goed in elkaar stak werd er een belangrijk gelijkspel behaald: 1-1.

Een slechtere start hadden de Eibergenaren zich niet kunnen wensen. Want al in de tweede minuut greep de verdediging niet in toen Ferdi Pinkert net buiten het strafschopgebied aan de bal kwam. Het daaropvolgende schot van de aanvallende middenvelder was niet eens hard, maar hobbelde door de verdediging van Eibergen en ook doelman Davey Stokkers kon er niet bij: 1-0.

Daarna had Markelo voortdurend een flink veldoverwicht, maar echte kansen kwamen er amper uit voort. Een goede poging van Kars Zwiers was een prooi voor Stokkers. Verder viel er weinig te beleven voor rust.

Direct na de hervatting kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Een voorzet van links van Guus Slaats werd door Bas ten Hagen strak ingeschoten, waarmee de 1-1 op het scorebord stond.

Vervolgens trokken de bezoekers het initiatief weer naar zich toe en probeerde Eibergen het met uitvallen, waardoor er aan beide kanten mogelijkheden ontstonden. Stokkers moest al snel redding brengen op een afstandsschot. Aan de andere kant joeg Slaats de bal een metertje over het doel. Bij een inzet van René Kuijpers stond Stokkers weer op de goede plek.

Slaats schoot vervolgens net naast en doelman Ruben Olminkhof wist een ‘streep’ van Jacco Roerdink met zijn vingertoppen tot hoekschop te verwerken. De grootste kans kreeg Markelo in de 75e minuut toen middenvelder Steven Bloemen vanuit vrijstaande positie de bal over de deklat kopte.

In de lange blessuretijd was het nog even billen knijpen voor de Eibergenaren. Maar door voor elke meter te knokken kwam er geen echt gevaar meer en werd een verdiend punt over de streep getrokken.

Scoreverloop: 2. 0-1 Ferdi Pinkert, 47. 1-1 Bas ten Hagen.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Daan Damveld, Tom te Woerd, Daan Voortman; Tim Wonnink, Jacco Smeenk, Jacco Roerdink; Bas ten Hagen, Guus Slaats (88. Stijn Harbers), Thijs Rouwmaat (11. Rick Rooiman).