Download nu onze app in de appstore of playstore

STEUN G-TEAM EN WORD LID RABOBANK

Rabo ClubSupport

De Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek stelt dit jaar onder de noemer ‘Rabo ClubSupport’ 400.000 euro beschikbaar aan verenigingen en stichtingen die bij deze bank hun geldzaken doen. Als lid van de Rabobank bepaal jij welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Een van de deelnemers is FC Eibergen. Doelstelling is om zoveel mogelijk geld te ontvangen voor de ondersteuning van ons G-team.

Alleen voor leden Rabobank

‘Rabo ClubSupport’ is de nieuwe vorm van ‘Hart voor de Achterhoek’. Tevens nieuw is dat alleen Rabobank-leden kunnen stemmen. Lid zijn of worden is overigens iets anders dan klant zijn. Check snel in de Rabo App of jij al lid bent en regel het anders direct zelf in die app. Ook het stemmen gaat dit jaar via dezelfde app of via Rabo Internetbankieren.

Deelname FC Eibergen

De keuze van doelstelling van FC Eibergen, het jeugdteam voor spelers met een beperking oftewel het G-team , is een bewuste. Want G-voetbal staat bij onze club niet voor gehandicapten maar voor Genieten, Gedreven, Geweldig, Geïntegreerd en Gezellig! Niet ieder kind dat graag voetbalt kan in een regulier clubteam meekomen. Dan is het leuk als een vereniging voor deze kinderen een eigen afdeling heeft. Bij FC Eibergen hebben we daarom in 2015 het G-voetbal opgericht. Het niveau is niet belangrijk, het plezier van de kinderen en hun begeleiders des te meer!

Het ontstaan

Met een groep van 8 jeugdspelers werd deze tak binnen onze vereniging destijds opgericht. Inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld. De leeftijd van de voetballers varieert van 7 tot en met 16 jaar.

Voor wie?

Het gaat het om meisjes en jongens met uiteenlopende beperkingen. Er zitten kinderen bij met bijvoorbeeld een vorm van autisme. Anderen hebben het syndroom van Down. Deze kinderen – niet alleen afkomstig uit Eibergen maar ook uit omliggende plaatsen als Rekken, Beltrum, Ruurlo, Borculo en Haaksbergen – kunnen moeilijk of niet in het reguliere voetbal meekomen en krijgen door het G-voetbal toch de mogelijkheid om te voetballen. Wekelijks wordt er op woensdag getraind en er wordt regelmatig aan toernooien deelgenomen.

Samenwerking en doorstroming

FC Eibergen heeft een samenwerkingsverband met Sportclub Neede waar een G-afdeling is voor de senioren. Kinderen die de leeftijdsgroep bij onze club ontgroeien kunnen doorstromen naar Neede om daar aan te sluiten bij het senioren G-voetbal.

Begeleiding

Het mag duidelijk zijn dat deze groep jeugdige voetballers momenteel al een gemotiveerde en deskundige begeleiding kent. Het aantal leden laat nog altijd een stijgende lijn zien en daarom zijn er ook weer nieuwe begeleiders nodig. Zij dienen vooraf deel te nemen aan de cursus G-voetbaltrainer. Dit brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee.

Vervoer bij toernooien

Bij toernooien is het vaak lastig om een beroep te doen op ouders voor vervoer. Niet alle ouders hebben hier de mogelijkheden voor. FC Eibergen wil daarom graag bij toernooien de kinderen met een gehuurde bus vervoeren, waarvoor financiële middelen ter beschikking dienen te komen. Het samen reizen in een bus komt tevens het groepsgevoel ten goede.

Doelstelling deelname actie Rabobank

Om bovengenoemde redenen (geldt dus voor de opleiding van begeleiders en voor het huren van een bus bij toernooien) heeft FC Eibergen besloten om deel te nemen aan de Rabo ClubSupport van dit jaar. Wil onze club een kans maken op een geldbedrag dan hebben we jou als lid van de Rabobank hard nodig! Want hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt hoe groter de kans is dat je ‘in de prijzen’ valt en ook de hoogte van het te ontvangen bedrag is hiervan afhankelijk.

Je stem uitbrengen

Je kunt alleen als LID van de Rabobank je stem uitbrengen. Dit is mogelijk vanaf vandaag (maandag 5 oktober) tot en met zondag 25 oktober. Je kunt per lid 5 stemmen uitbrengen waarvan 2 op hetzelfde doel. Aanmelden als lid is heel gemakkelijk. Daarom vinden we het fijn dat je de moeite zou nemen om dit te doen!

Lid worden van de Rabobank en de wijze van stemmen

We hebben jouw stem hard nodig om het voortbestaan van het G-voetbal binnen FC Eibergen veilig te stellen. Hoe kun je je aanmelden als lid?

Rabo App

In de eerste plaats via de RABO APP. Onderneem hier de volgende stappen. Ga naar ‘Zelf regelen’, vervolgens naar ‘Lidmaatschap’, klik dan op ‘Ja, ik doe mee’, daarna op ‘Rabo ClubSupport’, vervolgens op ‘Deelnemers’, zoek ‘G-voetbal FC Eibergen’ op en stem.

Rabo Website

Aanmelden kan in de tweede plaats via de RABO WEBSITE. Log hier in met je bankpas, ga naar ‘Zelf regelen’, vervolgens naar ‘Lidmaatschap’, klik dan op ‘Ik doe mee’, daarna op ‘Ja, ik doe mee’, klik vervolgens op ‘Rabo ClubSupport’, daarna op ‘Deelnemers’, zoek tenslotte ‘G-voetbal FC Eibergen’ op en breng je stem uit.

Dank!

Mede namens het G-team en zijn begeleiders willen we als FC Eibergen alvast iedereen die zijn/haar stem op dit enthousiaste team uitbrengt heel hartelijk bedanken. Het mag duidelijk zijn dat een eventueel te verdienen geldbedrag van de Rabobank op een prachtige en zeer nuttige wijze wordt besteed!