Download nu onze app in de appstore of playstore

Sterker FC Eibergen voelt zich bestolen na gelijkspel

Competitiewedstrijd vierde klasse B district oost, zondag 7-10-2018: UDI (Enschede) – FC Eibergen 1-1 (0-0) Scoreverloop: 0-1 Thijs Rouwmaat, 1-1 Kenny Kroes
Auteur: Arnoud te Vaanholt

Er zijn van die wedstrijden waar nog veel over nagepraat zal worden. De uitwedstrijd van FC Eibergen tegen UDI was er eentje uit die categorie. Daar waar de gasten volledig recht hadden op drie punten, werd het ‘slechts’ een gelijkspel: 1-1.

De Eibergenaren speelden een heel stuk geconcentreerder dan vorige week, vooral in verdedigend opzicht. Daardoor kreeg het soms sterk ogende UDI voor rust geen enkele uitgespeelde kans. De bezoekers kwamen in die fase zelf niet verder dan een gevaarlijk schot van Björn te Raa, dat goed werd gered door de doelman.

Na rust werd het een heel ander verhaal. In eerste instantie leek UDI door te willen drukken. Meer dan een rake kopbal vanuit buitenspelpositie van de spits leverde dit niet op. ook hierna kregen de gastheren nog een kansje. Andermaal de spits alsmede Eibergen-keeper Davey Stokkers konden echter beiden niet bij de bal, waardoor deze voorlangs ging.

Geleidelijk voelde de equipe van trainer Arno Leppink dat er meer te halen viel en werd het veldoverwicht van de blauwhemden steeds groter. In de 68e minuut leek de ploeg op voorsprong te komen. Vanaf de linkerkant en bijna op de achterlijn legde Guus Slaats de bal terug voor de voeten van de geheel vrijstaande Robin Klein Gunnewiek die eenvoudig kon intikken. Tot grote ontsteltenis van het hele Eibergse kamp maakte de arbiter op dat moment een grove fout door op advies van de assistent-scheidsrechter het doelpunt wegens vermeend buitenspel af te keuren. Een onbegrijpelijke beslissing.

Daarna ging het van kwaad tot erger. Bij vrijwel elke Eibergse aanval ging de vlag de grensrechter omhoog, waar in veel gevallen absoluut geen sprake was van offside. Ook deden de Eibergenaren zichzelf twee keer te kort. Zo schoot de doorgebroken Slaats in het zijnet en had Jacco Roerdink pech toen hij de paal raakte. In de 85e minuut was het eindelijk raak. Een niet al te hard maar goed gemikt schot van Thijs Rouwmaat was de keeper te machtig: 0-1. De bezoekers kregen hiermee loon naar werken.

Binnen vier minuten sloeg de stemming echter geheel om. Uit één van de spaarzame tegenaanvallen had doelman Stokkers geen verweer en met enig geluk verdween de bal via de paal en Kenny Kroes in het doel: 1-1. Met die stand als eindresultaat kreeg de ploeg uit Enschede veel te veel.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tim Wonnink, Tom te Woerd, Daan Voortman, Tamo Vogel; Jacco Roerdink, Jacco Smeenk (46. Dylan Timmerman), Björn te Raa, Thijs Rouwmaat; Robin Klein Gunnewiek (69. Stijn Harbers), Guus Slaats (76. Niels Oortwijn).