Download nu onze app in de appstore of playstore

Sterker FC Eibergen blijft steken op een gelijkspel

Onlangs een vooral na rust groot veldoverwicht wist FC Eibergen in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet van Erix te winnen. De in een 4-4-2 systeem en voor eigen publiek spelende Eibergenaren kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Hoewel de thuisclub vanaf het begin de bovenliggende partij was viel er in de eerste twintig minuten niet al te veel te beleven. Een afstandsschot in de 3e minuut rakelings langs het doel van Erix was één van de weinige wapenfeiten. Een dik kwartier later kwam er meer opwinding. Eerst werd Guus Slaats vrijgespeeld en ook zijn schot ging maar net naast. Eén minuut later ontsnapte Eibergen toen een hoekschop van de gasten voorlangs het doel vloog.

In de 23e minuut was het raak. Vanaf het middenveld werd de aan de verdediging ontsnapte Maykel Lageschaar keurig bediend en hij maakte geen fout en schoof de bal langs Erix-doelman Tim Klein Tank: 1-0. Lang duurde de feestvreugde niet. Want drie minuten later leed Dylan Timmerman op het middenveld onnodig balverlies en speelden de bezoekers het keurig uit. Via enkele schijven werd Harm Spekschoor bereikt, die beheerst binnenschoot: 1-1.

Kort daarop kwamen de gastheren weer bijna aan de leiding. Na goed voorbereidend werk van Lageschaar schoot Slaats de bal tegen de voet van de uitblinkende Klein Tank. Op slag van rust kreeg Björn te Raa nog een grote kans, maar zijn wippertje belandde in de handen van de keeper.

Nadat er aanvankelijk in de tweede helft weinig opwindends te zien was werd Eibergen geleidelijk steeds sterker. Verheugend was dat de van Longa’30 teruggekeerde en van een langdurige blessure herstelde middenvelder Jacco Smeenk na ruim een uur spelen zijn rentree maakte. In de 66e minuut kwam er van Eibergse zijde een scherpe voorzet, maar er was niemand om de bal in het doel te schieten.

In de laatste twintig minuten was de ploeg van trainer Arno Leppink diverse keren dicht bij de winnende treffer, maar steeds stond Klein Tank in de weg. De goed invallende Robin Klein Gunnewiek zag tot drie keer toe een afstandsschot met de nodige moeite gestopt. Een poging van afstand van Jacco Roerdink ging pal langs de paal.

Een overwinning zou verdiend zijn geweest, maar uiteindelijk verspeelden de Eibergenaren zo twee kostbare punten.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Tim Wonnink (89. Thijs Rouwmaat), Björn te Raa (64. Jacco Smeenk), Jacco Roerdink, Koen Dollekamp (70. Robin Klein Gunnewiek); Guus Slaats, Maykel Lageschaar