Download nu onze app in de appstore of playstore

Sterk FC Eibergen boekt andermaal overwinning

Auteur: Arnoud te Vaanholt

In een vooral voor rust zeer aantrekkelijk duel was FC Eibergen de baas over het bezoekende FC Aramea: 2-1. Op de overwinning viel niets af te dingen, want vooral in de eerste helft kreeg de thuisclub kans na kans.

Dat er halverwege de strijd al niet ruim afstand was genomen van de gasten was vooral te danken aan de voortreffelijke Enschedese doelman Jozef Yilmaz en aan eigen onkunde. De precisie bij de afwerking liet zwaar te wensen over.

Vanaf de eerste minuut heerste Eibergen. Na 8 minuten werd Maykel Lageschaar op rechts vrijgespeeld, maar hij schoot tegen de benen van Yilmaz. Vervolgens verwerkte diezelfde Yilmaz een schot van Björn te Raa met beide handen tot hoekschop.

Uit een andere corner van Lageschaar werd de bal met moeite van de doellijn gehaald. Meteen daarop leek Guus Slaats te scoren, maar andermaal stond de keeper op de goede plaats.

In de 21e minuut werd Aramea voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van rechts werd door spits Rico Wijnstekers goed ingekopt, maar Eibergen-doelman Davey Stokkers redde voortreffelijk.

Nadat Te Raa een schot van grote afstand op de kruising zag belanden was het na ruim een half uur prijs. Een poging van Lageschaar werd nog door de defensie afgeweerd, maar uit de rebound punterde Tim Wonnink raak: 1-0. Ook hierna kreeg dezelfde speler nog een goede mogelijkheid, maar Yilmaz vormde weer een sta-in-de-weg.

Vrij onverwacht viel de gelijkmaker. Uit een spaarzame tegenstoot kwam de bal bij de op links vrijstaande Shoeja Amiri en hij liet met een droog schot Stokkers kansloos: 1-1.

Bijna een kwartier na rust belandde een voorzet van Lageschaar bij Slaats. Ook zijn kansrijke poging werd echter een prooi voor Yilmaz. Na een prachtige aanval kwamen de gastheren na een uur spelen toch op voorsprong. De bal kwam bij Lageschaar en die bereikte met een slimme steekpass opnieuw Slaats, die nu goed inschoot: 2-1. Nog geen twee minuten later schoot de doelpuntenmaker weer tegen de benen van Yilmaz.

Daarna volgde er een fase waarin Aramea op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er niet en dat was mede te danken aan goalie Stokkers die bijzonder fraai ingreep op een achterwaartse kopbal van verdediger Nebil Cimen. Vlak voor tijd miste Thijs Rouwmaat nog een grote kans, waardoor er geen verandering meer in de score kwam.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Thijs Rouwmaat (90. Mark Geurkink), Jacco Roerdink, Björn te Raa, Tim Wonnink; Maykel Lageschaar (82. Robin Klein Gunnewiek), Guus Slaats (65. Niels Oortwijn).