Download nu onze app in de appstore of playstore

Stem op het kantinepersoneel van FCE!

Met de campagne Clubhelden van de Amateursport zet TC Tubantia de clubs en hun helden in het zonnetje.
De winnende held ontvangt € 10.000 voor de club.

Eén van de kanshebbers is het hele team van kantine vrijwilligers van FCE.
Vandaag staat er een artikel in de krant, hieronder te lezen.

Stemmen kan tot 30 november 12.00 uur. Dit kan via onderstaande link:
https://tubantia.clubheldvanhetjaar.nl/?utm_source=tubantia&utm_medium=print

Wie wordt de clubheld van 2018? Tijd om een kanshebber voor te stellen. Geen individu dit keer, maar het hele team kantine-vrijwilligers van FC Eibergen.

FC Eibergen loopt niet over van vrijwilligers. Maar welke club kan dat wel zeggen? “Je komt altijd mensen te kort en kunt altijd mensen gebruiken, maar ik ben tevreden”, aldus Ronny Vogt. Het bestuurslid dat verantwoordelijk is voor de horeca stuurt alle zaken binnen de kantine van de Eibergse vereniging aan. Vogt staat voor een lastige taak. “Een kantine draait vaak op oude boegbeelden. Dat is bij ons niet anders. Marion Roerink is een bekende voor iedereen bij FC Eibergen. Zij woonde altijd naast de kantine, maar is verhuisd. Toch is ze nog steeds een bekend gezicht in de kantine en dat geldt ook voor Herman Baak.”

Lastig
Vogt merkt dat Eibergen genoodzaakt is om meer jonge mensen achter de bar te krijgen. En dat is geen eenvoudige taak. “Jonge mensen hebben allerlei verplichtingen. Voor één oude kracht heb je drie jongere mensen nodig”, denkt Vogt. Bij zijn vereniging is de kantine zeven dagen in de week geopend. Op zaterdag en zondag opent de kantine om 07.30 uur. De deuren gaan ‘s avonds niet voor 20.00 uur dicht. Aangezien FC Eibergen over een groot aantal leden beschikt, staan er altijd minimaal vier vrijwilligers in de kantine. ,,Zo’n veertig vrijwilligers helpen in de kantine. Die ben ik allemaal even dankbaar. Het is geweldig wat zij voor de club doen. We draaien altijd in teams vier. In de weekenden worden die teams aangevuld met voetballende leden. Sinds drie jaar zitten we in het nieuwe gebouw en ik ben heel tevreden over hoe alles verloopt.”

Sluitpost
Vogt probeert zoveel mogelijk te delegeren en nieuwe vrijwilligers te werven. “Delegeren blijft lastig, want ik sta zelf ook veel achter de bar. Je moet oppassen dat je geen sluitpost wordt.”

Rondje koffie
Het gesprek aangaan werkt volgens Vogt het beste om nieuwe vrijwilligers te werven. “Een vacature uitschrijven op de website heeft totaal geen nut. Dat werkt gewoon niet. Maar geef eens een rondje koffie weg aan een team en vraag wie er af en toe eens wil helpen op de club. Dan is er altijd wel één die ja zegt. Of spreek mensen eens aan langs de lijn. Rechtstreeks benaderen werkt beter.”

Feestavonden
Vogt hoopt dat de Eibergse jeugd zich meer wil inzitten voor de kantine of andere klussen op sportpark De Bijenkamp. “Maar ik ben zeker niet ontevreden hoor. We doen het allemaal samen en doen hier prachtige dingen”, vertelt hij. “Zeker drie keer per jaar regelen we met de kantinevrijwilligers een mooie feestavond. De Eggparty, De Laatste Trainingparty en de Vis Moet Zwemmenparty. Dat zijn mooie feesten die wij samen aanbieden. Daarnaast beginnen we volgende week met de fitte kantine. Dat is wat anders dan een gezonde kantine want we blijven bier en gehaktballen verkopen, maar we gaan ook eten en drinken met minder calorieën aanbieden. Zo blijven we met zijn allen goed bezig.”

(bron: TC Tubantia)