Download nu onze app in de appstore of playstore

SP Rekken en FC Eibergen vermaken publiek: 3-3

SC Rekken – FC Eibergen Eindstand 3-3 – Arnoud te Vaanholt

Daar waar derby’s vaak erg saai zijn viel er bij het duel Sportclub Rekken tegen FC Eibergen van alles te beleven. Vooral na rust werd er in korte tijd aan de lopende band gescoord. Uiteindelijk bleef de teller steken bij 3-3 en daar mocht de thuisclub het meest tevreden over zijn.

Op het hobbelige veld hadden de Eibergenaren over vrijwel de gehele wedstrijd het beste van het spel. Bij vlagen werd er goed gecombineerd en dat leverde de nodige kansen op. De eerste mogelijkheid was echter voor de thuisclub, toen Merijn Roos in de 13e minuut in het zijnet schoot. Kort daarop pegelde Tim Oortwijn aan de andere kant op een pass van Thijs Rouwmaat maar net over.

In de 23e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Op de linkervleugel kon Guus Slaats ongehinderd opstomen en Oortwijn bedienen. Hij legde de bal keurig terug op de inkomende Rouwmaat en die schoot hard en droog raak: 0-1. Kort daarop werd na een hoekschop een kopbal van Daan Voortman nog net voor de doellijn weggehaald.

Een goede mogelijkheid voor Rekken was er daarna weer voor Roos. Op een lange voorzet van rechts kopte hij bij de tweede paal net naast. Dylan Bijlsma voorkwam daarna dat het 0-2 werd. Oortwijn bediende Jacco Roerdink op maat, maar half uit de draai kreeg hij niet genoeg kracht achter de bal, waardoor de doelman van Rekken nog net redding kon brengen.

Terwijl veel toeschouwers nog aan een drankje zaten stond het pal na rust al 1-1. Na enkele flinke fouten bij Eibergen achterin schoof Roos de bal gemakkelijk in de verste hoek van het doel. Twee minuten later werd het nog fraaier voor de gastheren, toen Jasper Stein uit een kluwen van spelers raak schoot: 2-1. Ook die stand stond slechts enkele minuten op het voormalige scorebord van FC Twente. Want in de 49e minuut trof Oortwijn na defensief geklungel bij Rekken vanuit een lastige hoek het net: 2-2.

Zonder tot echt hoogstaand voetbal te komen bleef het ook daarna spannend. Eibergen domineerde, maar Rekken bleef met uitvallen minstens zo gevaarlijk. Dat bleek in de 59e minuut, toen de verdediging van de bezoekers niet bij de les was. Spits Nick van der Luyt wist wel raad met dat buitenkansje: 3-2.

Eén minuut later stond het weer bijna gelijk, toen na een hoekschop Rekken-verdediger Bram Helmers tegen de onderkant van zijn eigen lat kopte. In de 67e minuut kwam de gelijkmaker er toch. Jordy Telman nam net buiten het strafschopgebied een vrije trap en die werd door Oortwijn tot een treffer verlengd: 3-3.

Daarna vloeiden de krachten bij beide partijen weg, al raakte Roos namens de thuisclub nog wel een keer de buitenkant van de paal. Verandering in de score kwam er echter niet meer.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel, Tom te Woerd (63. Dylan Timmerman), Daan Voortman (46. Gerben te Biesebeek), Tjerk Pierik; Tim Wonnink, Tim Oortwijn, Jordy Telman (86. Robin Klein Gunnewiek); Thijs Rouwmaat, Jacco Roerdink, Guus Slaats