Download nu onze app in de appstore of playstore

Slappe instelling breekt FC Eibergen danig op

Competitiewedstrijd vierde klasse C district oost, zondag 30-9-2018: BSC Unisson (Boekelo) – FC Eibergen 4-0 (2-0) Scoreverloop: 1-0 Martijn Brinkman, 2-0 Pim Ratering, 3-0 Pim Ratering, 4-0 Egbert Roossink

 

Tegen BSC Unisson speelde FC Eibergen vooral voor rust met veel te weinig overtuiging. Na rust kon dat niet meer worden rechtgezet, waardoor de score opliep tot liefst 4-0.

BSC Unisson beschikte weliswaar over enkele goede spelers, maar het bleek allerminst een ‘wonderploeg’ te zijn. Dat er uiteindelijk met ruime cijfers verloren werd hadden de Eibergenaren dan ook grotendeels aan zichzelf te danken. Te veel duels gingen verloren en ook was de passing vaak zeer slordig.

In de 8e minuut was het al raak. Net buiten het strafschopgebied werd Martijn Brinkman aangespeeld en hij schoot de bal vanuit de draai in de rechterbenedenhoek: 1-0.

Vijf minuten later gaf Robin Klein Gunnewiek een goede pass op de voor het doel vrijstaande Guus Slaats, maar hij treuzelde te lang en leed daardoor balverlies. Vervolgens was er een hard schot van BSC Unisson, dat door doelman Davey Stokkers met één vuist goed werd gepareerd.

Na ruim een half uur werd het 2-0. Vanaf links kon middenvelder Pim Ratering ongehinderd doorlopen en hij lepelde de bal simpel in de Eibergse goal.

In het tweede bedrijf probeerde Eibergen de regie over te nemen. Veel kansen leverde dit echter niet op. Klein Gunnewiek zag zijn te zachte schot door doelman Brian Pieper gestopt. Aan de andere kant deed Stokkers hetzelfde bij een soortgelijke poging van de thuisclub. Dylan Timmerman blokkeerde vervolgens met zijn voeten een gevaarlijke inzet van dichtbij.

Vervolgens was er een communicatiestoornis in de defensie van de bezoekers, waardoor een aanvaller oog in oog kwam te staan met Stokkers, maar die redde opnieuw goed. De goed invallende Jacco Smeenk zette vervolgens Slaats vrij voor de keeper. Hij schoot de bal echter hoog over.

Het spel bleef over en weer gaan. Na een fout achterin van Tom te Woerd schoot een aanvaller net naast. Stokkers redde vervolgens katachtig op een schot, nadat hijzelf een bal bij een uittrap recht in de voeten van een tegenstander schoof.

In de 81e minuut leek Eibergen eindelijk te scoren. Björn te Raa speelde de aan de verdediging ontsnapte Stijn Harbers aan. Zijn inzet ging echter langs het doel, waarbij hij ook nog ten val werd gebracht. De arbiter zag er geen strafschop in.

De beslissing viel in de 82e minuut toen Ratering na een aanval van rechts de bal in de korte hoek mikte: 3-0. Na een klutssituatie werd het uit een rebound door Egbert Roossink zelfs nog 4-0, maar dat was wel wat te veel van het goede. Het slotakkoord was voor Klein Gunnewiek. Hij schoot van dichtbij tegen de voeten van Pieper.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman (59. Jacco Smeenk), Jacco Roerdink (60. Stijn Harbers), Björn te Raa, Tim Wonnink; Robin Klein Gunnewiek, Guus Slaats, Maykel Lageschaar (46. Thijs Rouwmaat)