Download nu onze app in de appstore of playstore

Slagvaardigheid BSC Unisson doet FC Eibergen de das om

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Net als in de eerste wedstrijd bleek FC Eibergen andermaal niet opgewassen tegen BSC Unisson. Hoewel de krachtsverschillen niet levensgroot waren creëerden de gasten zich meer mogelijkheden en bleken ook efficiënter in de afwerking: 2-3.

In een attractieve wedstrijd zonder gele kaarten hadden de bezoekers uit Boekelo voor rust een licht veldoverwicht. Een vrije trap in de beginfase werd door de uitblinkende Eibergen-doelman Davey Stokkers fraai gestopt. Een paar minuten later verwerkte aan de andere kant keeper Brian Pieper een inzet van Tim Oortwijn tot hoekschop. Kort daarna schoot Guus Slaats voorlangs.

Het spel bleef daarna op en neer golven. Een kopbal van de talentvolle jeugdspeler Mats Klein Poelhuis leverde gevaar op, maar andermaal Stokkers stond goed opgesteld. Bij een snelle en gevaarlijke tegenaanval van de Eibergenaren werd een voorzet van Thijs Rouwmaat nog net weggewerkt.

Daarna onderscheidde Stokkers zich in korte tijd twee keer. Eerst stompte hij een gevaarlijk indraaiende corner van Klein Poelhuis weg en kort daarop hield hij na een counter verdediger Arjan Wissink op knappe wijze van een doelpunt af.

In de 51e minuut belandde de bal bij de op links geheel vrijstaande Klein Poelhuis, die deze keer Stokkers kansloos liet. Eén minuut later stond Jacco Roerdink namens de gastheren oog in oog met goalie Pieper, maar hij mikte net naast. Weer kort daarop leek Ramon ter Maat de gelijkmaker aan te tekenen. Hij raakte de bal echter niet goed en ook nu werd het doel daardoor gemist.

Na ruim een uur spelen was het opnieuw de beurt aan de beste man van BSC Unisson, Klein Poelhuis. Hij won een duel van de verder goed spelende Tom te Woerd en toonde zich vervolgens genadeloos: 0-2. Toen pal daarna Martijn Brinkman met een even droog als verwoestend schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor 0-3 zorgde leek de wedstrijd beslist.

Toch keerde de spanning terug. Het was invaller Robin Klein Gunnewiek die zich langs zijn directe tegenstander frommelde en de bal vanaf de achterlijn panklaar legde voor de inkomende Roerdink: 1-3. Toen twee minuten daarna Ter Maat na een in eerste instantie weggewerkte hoekschop Pieper met het hoofd verschalkte en 2-3 aantekende leek er nog van alles mogelijk.

Vanaf dat moment lieten de bezoekers zich echter inzakken en werd het de Eibergenaren een stuk lastiger gemaakt. Voor beide doelen gebeurde er niet veel meer, zodat de thuisclub uiteindelijk met lege handen achterbleef en de komende weken vol aan de bak moet.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Tim Wonnink, Ramon ter Maat (84. Djoss Smalen); Björn te Raa, Jacco Smeenk (63. Robin Klein Gunnewiek), Jacco Roerdink; Thijs Rouwmaat; Tim Oortwijn, Guus Slaats (86. Koen Dollekamp).