Download nu onze app in de appstore of playstore

Simpel weggegeven treffers nekken FC Eibergen

Auteur: Arnoud te Vaanholt

FC Eibergen zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Achterin worden fouten gemaakt waardoor de tegenstander veel te eenvoudig aan doelpunten komt en voorin blijkt het een hele toer om uitgespeelde kansen te creëren. Tegen KSV – dat nog maar zes keer had gescoord – waren dat overduidelijk de redenen van de nederlaag: 2-1.

De bezoekers begonnen eigenlijk pas zo’n twintig minuten voor tijd echt met voetballen. De druk werd flink verhoogd en bij de defensie van KSV was het steeds alle hens aan dek. Op het scorebord stond toen echter al een 2-0 tussenstand en bovendien speelde de thuisclub al geruime tijd met een man minder.

KSV kwam in de 8e minuut op voorsprong. Een niet al te harde voorzet van rechts rolde dwars door de verdediging, waardoor Tim Minkhorst van dichtbij simpel kon binnentikken: 1-0. Kort daarop schoot zijn ploeggenoot Stan Gunnewick vanuit geheel vrijstaande positie net voorlangs.

Het eerste wapenfeit van Eibergen kwam van de voet van Tim Wonnink. Zijn schot werd weg gestompt door doelman Wesley Keegstra. De grootste mogelijkheid was er voor Robin Klein Gunnewiek in de 25e minuut. Vanuit de kaats ontving hij de bal, waarna zijn inzet via de linkerpaal het veld weer inrolde.

Pal voor rust werd het 2-0. Gunnewick legde de verdediging van de gasten simpel in de luren en zijn schuiver bereikte de achterste hoek van het doel.

In de tweede helft kreeg het zwoegende Eibergen een groot veldoverwicht, maar was KSV zeer gevaarlijk met uitvallen. Uit een hoekschop van Wonnink kopte Jacco Roerdink net naast. In de 56e minuut kreeg Walter Overkamp zijn tweede gele kaart en moesten de gastheren met tien man verder.

Coach Wim te Nijenhuis van KSV spijkerde zijn verdediging vervolgens begrijpelijkerwijs nog verder dicht. Eibergen drong meer en meer aan, maar de eindpass was zeer slordig verzorgd en de hoge ballen voor de pot waren steeds een prooi voor Keegstra.

Daan Voortman probeerde het met een omhaal, maar de inzet ging ook naast. Uit één van de  counters van KSV werd het leed voor de equipe van coach Arno Leppink bijna nog erger. Opnieuw Gunnewick ontsnapte, maar keeper Davey Stokkers kon nog net met zijn vingertoppen redding brengen.

In de 72e minuut was het eindelijk raak voor de blauwen. Een voorzet van rechts van Voortman werd door Roerdink fraai tegendraads ingekopt: 2-1. Eibergen probeerde daarna de druk nog verder op te voeren. Guus Slaats schoot tegen de voeten van Keegstra, Tim Oortwijn knalde op de vuisten van de goalie, de goed ingevallen Maykel Lageschaar mikte in de slotfase net naast.

KSV bleef met veel mensen achter de bal spelen en nam uiteraard geen enkel risico meer. Het ontbrak de Eibergenaren aan creativiteit om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel (90. Stijn Harbers), Tom te Woerd, Daan Voortman, Tim Wonnink; Thijs Rouwmaat, Björn te Raa, Jacco Roerdink, Tim Oortwijn; Guus Slaats, Robin Klein Gunnewiek (54. Maykel Lageschaar).