• (Geschreven door Tatum Alferink)

Zondag was het zover, de dag waar we lang op hebben gewacht.
    De revanche tegen Neede.

Om kwart voor tien vertrokken we zondagochtend op de fiets🚲 naar Neede. Door de tegenwind hadden we dan ook de warming-up al bijna gehad.

Na de bespreking van Silvester en Halil, de warming-up en het bekend maken van de opstelling (die nog veranderd moest worden omdat schelpdieren voor een voedselvergiftiging hebben gezorgd en we een teamlid moesten missen) begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Het fluitsignaal klinkt, de wedstrijd kan beginnen. Neede begint direct fel en zorgt voor een paar aanvallen net na de start waar gelukkig geen goal uitgekomen is. Wij daarentegen moeten even wakker geschud worden. Dit gebeurt gelukkig snel en we beginnen terug te vechten. Het gaat erg gelijk op de eerste helft en ook wij hebben een paar mooie aanvallen opgezet waaruit er twee keer is gescoord. Alleen beide goals zijn helaas afgekeurd… De laatste 10/15 minuten hebben wij meer balbezit en spelen we goed rond opzoek naar openingen, maar helaas hebben we hier geen doelpunt uit kunnen creëren. We gaan dan ook de rust in met een 0-0 tussenstand.

Vandaag hebben we 3 dames van de 25+ geleend die op den duur de tweede helft werden ingezet.

Tijdens de rust was er een duidelijke bespreking en moesten we vooral vanaf minuut 1 weer scherp staan en onze concentratie behouden. Het staat nog 0-0 dus alles kan nog gebeuren.

De tweede helft begint, dat wat besproken is wordt goed uitgevoerd want scherp stonden we en concentratie hadden we. Na een paar minuten verraste onze linksback Heleen Neede met een individuele aanval waarin ze snel oploopt en daarna naar het goal afsnijdt en dan geplaatst in de verre hoek schiet en raak. 49e minuut 0-1 voor Eibergen!
    Vanaf toen werd het pas echt spannend,
    Neede vocht zich terug en beide teams creëerden mooie kansen. Dit ging nog een tijd door tot de 81e minuut.
    Corner voor Eibergen….
    Nena zette de corner en plaatste hem precies randje zestien waar onze verdediger Yara stond. Die schoot de bal vanuit de lucht zo het net in, een prachtig doelpunt. 0-2 voor Eibergen!!

Met nog 9 minuten op de klok bleef Eibergen vechten. Onze keepster Monus besloot ook nog even de survivalbaan van Neede van dichtbij te bekijken nadat de bal over het vangnet was gegaan.

Eindelijk klonk het eindsignaal, de wedstrijd is voorbij. FC Eibergen wint de derby tegen Neede.
    Nu kunnen we met een goed gevoel de winterstop in!

Djara, Carola, Mandy en Nena bedankt voor het meedoen!