Download nu onze app in de appstore of playstore

Reünie – FC Eibergen Eindstand 0-1

FC Eibergen houdt Reünie voorlopig van titel af – Arnoud te Vaanholt

Of het verdiend was is vers twee, maar feit was dat FC Eibergen tegen koploper Reünie voor een stuntje zorgde door met een 0-1 winst aan de haal te gaan. Bij een overwinning waren de Borculoërs kampioen geweest.

Er was vooraf vrijwel niemand die twijfelde aan het feit dat de thuisclub de titel deze middag voor zich zou opeisen. Alles was op sportpark De Wildbaan ook al in gereedheid gebracht voor een groot kampioensfeest. Het liep anders.

Reünie leek in dit duel niet met de druk te kunnen omgaan. Hoewel de ploeg de hele wedstrijd een groot veldoverwicht had, werden de redelijk spaarzame kansen stuk voor stuk verprutst. Mede met dank aan de uitblinkende Eibergen-doelman Marin Juresic en de stugge defensie van de ploeg van interim-coach Emre Karayavuz.

In de eerste helft was de strijd redelijk in evenwicht zonder dat er veel te beleven viel. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden, maar die leverden niets op. Reünie maakte het zichzelf moeilijk door de aanvallen vaak te ver door te voeren, waardoor er uiteindelijk telkens een Eibergs been tussen zat. De beste kans voor de gasten kreeg Jacco Roerdink. Na een voorzet van links van Guus Slaats kopte hij in 40e minuut net naast.

Pal voor het rustsignaal leek het 1-0 te worden. De verder vrijwel onzichtbare Mustafa Dagdelen leverde een goed gericht schot af op het Eibergse doel, maar Juresic stompte de bal knap tot hoekschop.

Na de wisseling van speelhelften drong Reünie nog meer aan en kwamen de Eibergenaren nog amper aan aanvallen toe. De voorwaartsen van de aanstaande kampioen sprongen echter andermaal zeer slordig met de kansen om en als het al een keer gevaarlijk werd dan stond Juresic steeds in de weg.

In de 52e minuut kreeg Reünie dé mogelijkheid om op voorsprong te komen. Aan de linkerkant in het strafschopgebied liep Herman Hennink tegen Daan Voortman op en kwam daarbij ten val. De jonge arbiter zag er een strafschop in. Jorn Geerligs ging achter de bal staan, maar tot ontzetting van het Borculose kamp toonde Juresic andermaal zijn uitstekende vorm en stopte hij de inzet.

Illustratief voor de wedstrijd was dat diezelfde Geerligs, momenteel nota bene regiotopscorer, een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald. Kort daarop knalde Martijn Rexwinkel van grote afstand op de Eibergse lat.

De beslissing viel in de 87e minuut. Slaats bediende de op rechts vrijstaande Thijs Rouwmaat en via de handen van doelman Bram Meulenveld hobbelde de bal tergend langzaam in het doel: 0-1.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tjerk Pierik, Tamo Vogel, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Jacco Roerdink, Gerben te Biesebeek, Jordy Telman; Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Maykel Lageschaar (89. Stijn Harbers).