Download nu onze app in de appstore of playstore

Pilot centraal kledingwassen van start gegaan

Het afgelopen jaar heeft het bestuur bekeken/onderzoek gedaan om binnen FC Eibergen de mogelijkheid te gaan aanbieden aan de leden om de wedstrijdkleding centraal te laten wassen.

Dit plan is nu verder uitgewerkt en vanaf 1 maart gaan we hier een vervolg aan geven door een pilot te starten met 5 willekeurig geselecteerde teams. Te weten JO8-1, J015-2, Jo 19-2, 35+2 en Zo-5.

Het doel van het centraal kledingwassen is om de kwaliteit van de kleding beter te kunnen borgen en hiermee de levensduur te verlengen. Dit is ook in het belang van onze sponsoren.

Dit willen we realiseren met het centraal wassen bij een professionele wasserette.

Enkele voordelen van centraal kledingwassen zijn:

* bevorderd het kledingbeheer.

* langere levensduur van de kleding.

* ontzorgen van de (ouders) leden.

* centraal wassen heeft als voordeel: minder verbruik van water en wasmiddel, dus duurzamer.

* gebruik van duurzame wasprogramma’s.

* gebruik van allergievrij wasmiddel.

* wekelijkse controle van de kwaliteit. In het belang van onze sponsoren.

* wekelijkse controle of de tenues nog compleet zijn.

* geen kunstgraskorrels meer in de wasmachines thuis.

* alle kleding weer opgevouwen in de tas retour.

* teamtassen blijven op het sportpark , er hoeven geen tassen mee naar huis genomen te worden.

* geen was schema meer benodigd

* maatschappelijk verantwoord door inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wij hebben ons uitvoerig laten informeren door de voetbalverenigingen FC Trias en Vogido die al geruime tijd, tot volle tevredenheid van de leden/ouders, bezig zijn met het centraal kleding wassen.

Amazing

Het centraal wassen van de kleding wordt gedaan door Amazing, een professionele organisatie die zich heeft gespecialiseerd in de schoonmaakbranche en ook een complete wasserette, met industriële wasmachines heeft ingericht voor het reinigen van bedrijfskleding en in ons geval de clubkleding.

Amazing is gevestigd op het industrieterrein “ de Mors” te Eibergen.

Amazing is ook verantwoordelijk voor het logistieke gedeelte van het transport van de tassen tussen het sportpark en de wasserette.

De pilot die we gestart zijn duurt tot en met de 2de week van april. Hierna willen wij graag over de ervaringen van die wij hebben opgedaan met jullie van gedachten wisselen.

Hierbij nodigen wij dan ook alle spelende leden en de ouders/verzorgers van onze jeugdleden uit om op woensdag 17 april te evalueren wat jullie ervaringen zijn en of en wat verbeterpunten zijn. Jullie mening is hierbij van doorslaggevende betekenis.

Aanvang: 19.00uur. Kantine FC Eibergen

Uiteraard zijn er ook kosten aan het centraal wassen verbonden, maar daar staat tegenover dat de kosten van het wassen van de kleding thuis komen te vervallen.

Het streven is om het seizoen 2019-2020 bij FC Eibergen de kleding centraal te gaan wassen

De begeleiding van jullie team heeft uitleg gehad van deze pilot.

Mochten er toch nog vragen zijn dan kan je ook contact opnemen met de voorzitter Facilitair Gert-Jan Schot per email op: voorzitterfacilitair@fceibergen