Download nu onze app in de appstore of playstore

Oud Sportclub – Oud SSSE

Bijzondere voetbalwedstrijd als aftrap eeuwfeest FC Eibergen op zaterdag 6 januari a.s.

Het begon in 1918 met de Zwaluwen/Eibergse Boys Als later ook binnen het voetbal de verzuiling een rol gaat spelen wordt er op 31 mei 1934 csv SSSE (Sport Staalt Spieren) en op 14 juni 1945 rksv DES (Door Eenheid Sterk) opgericht. Op 1 april 1971 fuseren Eibergse Boys met DES zich tot Sportclub Eibergen en op 1 juli 2006 vindt de fusie van Sportclub en SSSE plaats. Sindsdien vormen deze twee verenigingen samen het huidige FC Eibergen. FC Eibergen – dat de oprichtingsdatum van de oudste club hanteert – bestaat dus op 24 april 2018 honderd jaar.

Als aftrap van de jubileumactiviteiten in 2018 wordt op zaterdag 6 januari op sportpark de Bijenkamp een bijzondere voetbalwedstrijd gespeeld tussen de selecties van de laatste 1e elftallen van SSSE en Sportclub voor de fusie van FC Eibergen in 2006. Om 13:30 uur wordt er op het hoofdveld afgetrapt voor een wedstrijd van 2x een half uur. Supporters zijn van harte welkom bij deze nostalgische en unieke voetbalwedstrijd. Na afloop is er om 15.00 uur de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in het clubgebouw de Eibarg.

Affiche van 80 jaar terug. Met deze jubileumwedstrijd gaan wij dus ook terug in de tijd in onze bijna 100 jarige geschiedenis. Voor en na de oorlogsjaren 40-45 werd er namelijk traditioneel op nieuwjaarsdag de 1e (in de vorm van een liefdadigheid)wedstrijd van het nieuwe jaar gespeeld.

De selecties voor deze speciale voetbalwedstrijd zijn als volgt samengesteld:

Sportclub Eibergen: Pascal Woeltjes, Coen Groot Kormelinck, Jan Willem Kluivers, Maarten Teutelink, Maikel Huurneman, Michel Wielens, Michiel van Os, Renee Brekveld, Robert Woeltjes, Jos Derksen, Björn Reinders, Maico Lansink, Richard Groot Kormelink, Nils Bömer, Sander Schut, Anton Wolterink, Ruud Scholten, Martijn Floor, Roel te Hoopen, Pascal Averdijk, Robert Koch, André Lansink en Haico Averdijk. Begeleiding: Martijn Temmink, Dinand Huurneman, Bert Vogel , Johan Schurink, Ron Mast, en André Beuting.

Sportclub Eibergen 1 2005-2006

SSSE: Gert-Jan Schot, Berry Temmink, Marc de Haas, Ivo Somsen, Michel Verheij, Hiske Raveling, Ruben Zijsling, Kees Westhuis, Gert-Jan Aarnink, Paul Westhuis, Roy van Zetten, Richard Temmink, Sander Simmelink, Sjoerd Messersmid, Niels Klumper, Tom Blankvoort, Johan Jansen, René Lammers, Ronald Schot, Jan Willem Aarnink en Merijn Westhoff. Begeleiding: Hennie Wevers, Frank te Boome, Gerrit ter Maat, Henk ten Elshof, Marcel Klijn Hesselink, Kim Hanselman, Henk Amsing en Cindy ten Elshof.

SSSE 1 2005-2006

Scheidsrechter is de scheidsrechterscoördinator van FC Eibergen; Hendrik Jan Pelle. Zijn assistenten (grensrechters) zijn Thijs Wolterink en Jaap Westhuis. Naar de invulling van de 4e man wordt nog gezocht.

Namens het bestuur en de jubileumcommissie 100 jaar FCE/organisatie,

Ramy Abou Shady (06) 57 82 19 43 & Johan Schot (06) 23 93 17 10