Download nu onze app in de appstore of playstore

Opnieuw 3-2 nederlaag FC Eibergen

Auteur: Arnoud te Vaanholt

 

Aan het ‘net-niet’ verhaal van FC Eibergen lijkt maar geen einde te komen. Nu was op vrijdagavond in een oefenduel Hoeve Vooruit met 3-2 te sterk, dezelfde uitslag als in de laatste twee competitieduels tegen Buurse en BSC Unisson.

De incompleet spelende gastheren kregen al binnen tien minuten een flinke knauw te verwerken, toen middenvelder Tim Wonnink zich verstapte en met een flink opgezwollen enkel het veld moest verlaten. De wedstrijd ging voor rust over en weer. Beide ploegen ondernamen enkele doelpogingen, maar echte grote kansen waren er niet te noteren.

Na de wisseling van speelhelften stond het in een mum van tijd 2-0. Eerst zette het iets sterker spelende Hoeve Vooruit een goede aanval op, die van dichtbij simpel doeltreffend werd afgerond. Kort daarop vloog een vrije trap van twintig meter in de benedenhoek van het doel.

Eibergen zwoegde intussen voor een beter resultaat, maar het aantal kansen was opnieuw spaarzaam. Een fraaie aanval zorgde toch voor de 2-1. Na een goede actie op de rechterkant van Ramon ter Maat krulde Guus Slaats de bal fraai langs de aan de grond genagelde doelman.

Hoeve Vooruit leek er niet van ondersteboven en een kwartier voor tijd werd het door sterk aanvalsspel zelfs 3-1. Vrij kort daarop verkleinde Björn te Raa met een afstandsschot de marge weer tot één treffer. Een paar minuten voor tijd kreeg de bedrijvige middenvelder Tim Oortwijn dé kans op de gelijkmaker, maar hij schoot van dichtbij hoog over.