Download nu onze app in de appstore of playstore

Op weg naar een rookvrije generatie

en een rookvrij sportcomplex

FC Eibergen is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende en sportende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 augustus 2020 de stap naar een rookvrij sportcomplex. Actiepunt uit ons beleidsplan.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt FC Eibergen iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Door een rookvrij sportterrein:

  • zetten we onze vereniging positief op de kaart
  • geven we de kinderen het goede voorbeeld
  • maken we roken minder normaal en aantrekkelijk voor kinderen
  • wordt het schadelijke meeroken voorkomen
  • hebben we geen last meer van afval door sigarettenpeuken en pakjes op het terrein

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Om te beginnen met niet roken bij de entree en op het terras.

Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij maken.

De overgangsperiode tot 01-08-2020 is om rokers de ruimte te geven om hun rookgedrag op ons sportcomplex aan te passen met het uiteindelijke resultaat: een rookvrij sportcomplex.

Help ons mee om mensen aan te spreken en te herinneren aan ons nieuwe beleid.

Wij doen het samen

Bestuur FC Eibergen