Download nu onze app in de appstore of playstore

Onmachtig FC Eibergen niet opgewassen tegen EMOS

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Een onder de maat spelend FC Eibergen moest voor eigen publiek de punten aan EMOS laten. De bezoekers uit Enschede wonnen verdiend met 1-2.

De incompleet acterende gastheren konden vrijwel de gehele wedstrijd geen vuist maken. EMOS pakte het allemaal net iets slimmer aan en was aanvankelijk ook feller. Na ruim tien minuten spelen werd het al 0-1. Van links gaf Stein Exterkate een voorzet met veel effect. Doelman Davey Stokkers kreeg er geen controle over en de bal rolde vervolgens in het doel.

Eigenlijk de enige goede kans die de thuisclub in het hele duel kreeg was er in de 23e minuut. Vanaf links gaf Dylan Timmerman een perfecte voorzet, die door Jacco Roerdink goed richting de bovenhoek van het doel werd gekopt. EMOS-doelman Jesse Looman redde stijlvol.

Daarna toonden de Enschedeërs zich weer de betere ploeg. Een kopbal van Bas Böhnke en een schot van Exterkate waren beide een prooi voor Stokkers. In de 32e minuut werd het 0-2 door een fraai gekruld afstandsschot van Martijn Bergers in de achterste hoek.

Na rust veranderde er amper iets aan het spelbeeld. Eibergen werkte hard in de hoop de bakens te kunnen verzetten, maar kansen kwamen er amper uit voort. De gasten waren daarentegen een paar keer dicht bij de derde treffer. De beste mogelijkheid kreeg Reint Ramaker. Na goed aanvalsspel schoot hij vanuit kansrijke positie tegen de benen van Stokkers.

In de 85e minuut viel vrij onverwacht de aansluitingstreffer. Vanaf rechts werd de bal hoog voor het doel gepompt, waarna de mee naar voren gekomen Daan Voortman via de onderkant van de lat raak prikte: 1-2.

Er gloorde daardoor nog enige hoop op gelijkmaker, maar de defensie van EMOS gaf geen krimp. Aan de andere kant waren er nog twee gevaarlijke schoten van Ramaker en in blessuretijd raakte een pegel van Onur Donmez via de handen van Stokkers de lat.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman; Thijs Rouwmaat, Björn te Raa (70. Tim Oortwijn), Jacco Roerdink, Tim Wonnink; Maykel Lageschaar (56. Stijn Harbers), Robin Klein Gunnewiek (63. Niels Oortwijn).