Download nu onze app in de appstore of playstore

Ongewenste frustraties

In het artikel “ van de voorzitter “ op onze nieuwe website heb ik hier ook enige woorden aan gewijd, maar vanwege recente gebeurtenissen doe ik dit nu weer om hier nogmaals aandacht voor te vragen. Verenigen gaat over samen, zeker bij FC Eibergen.

Vele vrijwilligers zijn wekelijks op ons sportpark aanwezig om ervoor te zorgen dat alles er schoon en prachtig verzorgd bij ligt. Daarnaast zijn vele vrijwilligers dagelijks/wekelijks vele uren in touw zodat een ieder zijn /haar favoriete voetbalsport kan beoefenen.

Het is daarom teleurstellend en frustrerend dat wij als bestuur telkens weer moeten constateren dat er met enige regelmaat vernielingen in kleedkamers en op/aan velden plaats vinden. Dieptepunt is dat er afgelopen maandag grind op veld 1 en 2 is gevonden, maar niet eerder dan dat de grasmaaier van de Hacron er mee in aanraking kwam, met veel schade tot gevolg.

De messen van de grasmaaier moesten vervangen worden en daardoor kon er een halve dag niet worden gemaaid. Met als gevolg extra kosten waar we als club niet op zitten te wachten. We gaan de camera beelden bekijken en wanneer blijkt dat dit grind met opzet op de velden is gegooid, zullen we aangifte van vernieling doen.

Daarnaast constateren wij met enige regelmaat vernieling aan plafonds in de kleedkamers. Deze vernielingen worden ons inziens met opzet gepleegd en ook hier geldt dat wanneer wij de dader(s) in beeld hebben er aangifte van vernieling zal worden gedaan.

Voor de vele vrijwilligers die zich sinds jaar en dag belangeloos inzetten voor onze vereniging is het bijzonder frustrerend om te moeten constateren dat enkelen onder ons geen respect hebben voor andermans eigendom en het zo verzieken voor alle andere goedwillende leden.

Verenigen gaat over samen, zeker bij FC Eibergen. Laten we niet schromen om elkaar op ongewenst gedrag aan te spreken en er zo voor zorgen dat we nog tot in lengte van dagen kunnen genieten van de mooie voetbalsport op ons bijzonder fraaie sportpark.

Als bestuur vertrouwen we erop dat een ieder zijn/haar bijdrage hieraan gaat leveren.

Wilfried Schilderinck

Voorzitter