Download nu onze app in de appstore of playstore

ONGELOOF BIJ FC EIBERGEN NA BIZAR SLOT

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Het lukt FC Eibergen maar niet om na de winst in de eerste wedstrijd van het seizoen een tweede driepunter binnen te halen. Tegen titelkandidaat UDI werd twee seconden voor het eindsignaal een 3-0 voorsprong alsnog uit handen gegeven: 3-3.

De verbijstering in het Eibergse kamp was na afloop groot. Lange tijd speelde de thuisclub een heel degelijke partij en leek het op rozen te zitten. Vooral voor rust konden de gasten uit Enschede amper een vuist maken door vaak goed combinatievoetbal van Eibergen.

Wel kreeg UDI al meteen in de aanvangsfase een doelrijpe kans. Doelman Davey Stokkers redde daarbij knap op een schot van Tim Pothast. Na ruim twintig minuten spelen was er een duidelijke overtreding van UDI op de rand van het strafschopgebied. Met een perfect uitgevoerde vrije trap zorgde Guus Slaats vervolgens voor de openingstreffer.

Het spel ging ook daarna over en weer. Hoewel Eibergen geen echte kansen kreeg lukte het ook UDI niet om gevaarlijk te worden. Het gedisciplineerde spel van de gastheren lag daaraan ten grondslag.

Vijf minuten na rust maakte een speler van UDI hands binnen de beruchte lijnen. Jacco Roerdink schoot de toegekende strafschop vervolgens snoeihard in: 2-0.

Drie minuten later volgde de derde Eibergse treffer. De doelman van de roodhemden kreeg een schot van Bas ten Hagen niet onder controle, waarna Slaats er als de kippen bij was om het karwei af te maken.

UDI moest op dat moment echt aan het werk en dat gebeurde ook. Na ruim een uur spelen was er een simpele combinatie in het strafschopgebied van de thuisclub, waarna Rick Nanninga de bal van dichtbij onder het lichaam van Stokkers doorschoof en de 3-1 op het scorebord zette.

Ook daarna bleven de gasten aandringen zonder dat het overigens kansen regende. Wel moest Stokkers met een prachtige reflex redding brengen op een pegel van Roy Jansen. Vervolgens schoot Slaats aan de andere kant maar net naast.

Met nog dik tien minuten op de klok kwam de tweede seizoenszege steeds dichterbij. Die droom werd echter ruw verstoord. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd zorgde Pothast met een goed genomen vrije trap voor de aansluitingstreffer.

Nog leek er niks aan de hand, maar het drama voor Eibergen zat in het slot. Terwijl de zevende minuut van de blessuretijd al was ingegaan en de arbiter op het punt van affuiten stond volgde er nog één voorzet van links van UDI. Bij de eerste paal knikte de ingevallen spits Dave van der Molen de bal genadeloos in: 3-3.

Direct na de aftrap van de Eibergenaren floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. De ploeg van trainer Arno Leppink bleef vol ongeloof achter.

Scoreverloop: 24. 1–0 Guus Slaats, 50. 2-0 Jacco Roerdink (pen.), 53. 3-0 Guus Slaats, 62. 3-1 Rick Nanninga, 85. 3-2 Tim Pothast, 90+7. 3-3 Dave van der Molen.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Daan Damveld, Daan Voortman, Jacco Roerdink, Tao Zhu; Koen Dollekamp (79. Sverre Boonk), Jacco Smeenk, Ramon ter Maat (89. Stijn Harbers), Tim Wonnink; Bas ten Hagen, Guus Slaats.