Download nu onze app in de appstore of playstore

ONGELOOF BIJ FC EIBERGEN NA NEDERLAAG

Auteur: Arnoud te Vaanholt

De uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit kende voor FC Eibergen een horrorscenario. De bezoekers hadden het duel al voor rust moeten beslissen. Onder meer een gemiste strafschop én een doelpunt in blessuretijd deden de ploeg geheel tegen de verhoudingen in uiteindelijk de das om: 3-2. Door dit verlies blijven de zorgen voor de Eibergenaren onverminderd groot.

Net als vorige week tegen Markelo was het al weer meteen raak. In de 2e minuut kwam er een voorzet vanaf rechts van Hoevenaar Jesse ten Vregelaar en die werd van dichtbij feilloos door Rob Temmink ingekopt. Daarna namen de bezoekers het heft in handen. Tot twee keer toe was Guus Slaats dicht bij een treffer, terwijl aan de andere kant Jeffrey Kroeze nog net doelman Davey Stokkers op zijn weg vond.

Vervolgens brak er een periode aan waarin Eibergen de gastheren volledig in de tang had. Nadat eerst Bas ten Hagen nog net op keeper Ron Bekendam stuitte was het in de 21e minuut raak toen Slaats van de sokken werd gelopen in het strafschopgebied. Vanaf elf meter schoot Jacco Roerdink de bal strak in de hoek: 1-1.

Eibergen bleef vervolgens toonaangevend. Roerdink zag een schot nog net door Bekendam over de lat getikt en kort daarop leverde een prachtige aanval de 1-2 op. Daarbij werd de bal teruggelegd op Slaats die onhoudbaar inschoot.

In plaats van door te drukken lieten de Eibergenaren zich daarna zakken, waardoor de marge van twee treffers niet op het scorebord kwam. Hoeve Vooruit kreeg daardoor vijf minuten voor rust via Kroeze een royale kans, maar de bal ging net voorlangs. Ook de gasten deden nog van zich spreken, toen Ten Hagen vanuit een lastige hoek zijn lob over de doelman in het zijnet zag verdwijnen.

Veel toeschouwers zaten nog in de kantine toen Eibergen na de hervatting al weer razendsnel een tegentreffer kreeg. Daarbij kopte Niels Karnebeek de bal over Stokkers: 2-2. Een ideale mogelijkheid om opnieuw de leiding te pakken deed zich snel voor. Na een overtreding op Roerdink gaf de arbiter opnieuw een strafschop, maar die werd door Daan Voortman hoog over geschoten.

Roerdink raakte bij die actie dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden en de aderlating werd compleet toen even later ook Jacco Smeenk niet verder kon. De bezoekers boetten hierdoor flink aan kracht in, maar bleven ondanks het dalende spelpeil wel de betere ploeg.

Kansen waren er vervolgens aan Eibergen-zijde voor de ingevallen Rick Rooiman en voor Slaats. Bij een gevaarlijke inzet van Hoeve Vooruit wist Stokkers nog net redding te brengen. Een andere invaller aan de kant van de uitspelende club, Stijn Harbers, joeg de bal vlak langs de paal na een lange voorzet van links en hetzelfde lot was Kroeze van de oranjehemden beschoren na een uitval.

In een ultieme poging om de drie punten toch mee naar huis te nemen kregen de gasten vervolgens volkomen onverwacht het deksel op de neus. Na flinke aanvalsdruk vloog de bal in de 93e minuut naar de andere kant van het veld, waar een aanvaller vrije doorgang richting Stokkers kreeg en Daan Damveld hem vervolgens op de hakken trapte. Dat leverde laatstgenoemde de rode kaart op. De van ruim twintig meter genomen vrije trap schoot Michael Westendorp op perfecte wijze in de bovenhoek van het doel, 3-2. Waarmee de druiven voor Eibergen wel héél erg zuur waren.

Scoreverloop: 2. 1-0 Rob Temmink, 21. 1-1 Jacco Roerdink (pen.), 29. 1-2 Guus Slaats, 47. 2-2 Niels Karnebeek, 90+3. 3-2 Michael Westendorp.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Daan Damveld, Tom te Woerd (78. Tamo Vogel), Daan Voortman; Tim Wonnink, Jacco Roerdink (62. Rick Rooiman), Jacco Smeenk (70. Stijn Harbers), Koen Dollekamp, Ramon ter Maat; Bas ten Hagen, Guus Slaats.