Download nu onze app in de appstore of playstore

Nipt verlies FC Eibergen tegen Reünie

Auteur: Arnoud te Vaanholt

FC Eibergen heeft het oefenduel tegen derdeklasser Reünie met minimale cijfers verloren. De bezoekers uit Borculo waren met 0-1 te sterk.

Voor rust zat er flink wat tempo in de wedstrijd en waren de teams nagenoeg gelijkwaardig. Toch ontstonden er slechts weinig kansen. De beste was er aan Eibergse zijde toen Tim Oortwijn oog in oog met de doelman kwam te staan en via diens benen de bal naast zag gaan.

Na de theepauze schoot Reünie beter uit de startblokken. Dat leidde al vrij snel tot de enige treffer. Nadat spits Musa Dagdelen tegen de vuisten van keeper Sam Pierik schoot, joeg Danny Verhoeven de bal in de verste hoek van het doel: 0-1.

Daarna was de thuisclub meer in balbezit, maar de passing bleek steeds erg onnauwkeurig. Het waren de gasten die nog enkele goede mogelijkheden kregen.

Zondag speelt FC Eibergen een belangrijke wedstrijd. Tegenstander op sportpark De Bijenkamp is BSC Unisson uit Boekelo. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

De week daarna komen de Eibergenaren al op vrijdagavond (22-2) in en tegen Buurse in actie. Dit in verband met een verlichte carnavalsoptocht in dat dorp op zaterdagavond. Het duel begint om 20.00 uur.