• Op 7 januari vond onze nieuwjaarsreceptie plaats. Er stonden een aantal activiteiten op het programma. De kaarters hebben geopend. Daarna een onderlinge voetbalwedstrijd tussen een team samengesteld uit zondag 1 mannen en zondag 1 vrouwen tegen een samengesteld team van AKB. Enkele selectiespelers zijn ook fan van hun eigen team en maakten deel uit van het AKB team. Bij voorjaarsachtige weersomstandigheden en onder leiding van Tonnie te Bogt werd er behoorlijk fanatiek gevoetbald met AKB als verrassende winnaar in een sportieve wedstrijd. Einduitslag 2-3 in het voordeel van AKB.

    Na de wedstrijd is er in de kantine gestart met een kort officieel deel. De WK Toto commissie heeft de prijswinnaars bekend gemaakt van de WK Toto. De voetbalkennis zit vooral bij de jeugd. De 3e prijs is gewonnen door Romijn Stoffers, 2e prijs gewonnen door Jens Koldeweij en de 1e prijs door Jip Bennink. Ook is bekend gemaakt dat deze actie voor FC Eibergen maar liefst € 6.185,-- heeft opgeleverd. Speciale dank aan de vrijwilligers van de WK Toto commissie voor hun inzet.

    Gebruikelijk voor corona was ook het uitreiken van de vrijwilligers aanmoedigingsprijs en de vrijwilliger van het jaar. Het is mooi dat we de uitreiking van deze prijzen nu weer tijdens de nieuwjaarsreceptie in een vol clubgebouw konden doen. FC Eibergen is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Op dit moment zijn er meer dan 300 vrijwilligers die zich iedere keer weer inzetten om de vereniging goed te laten draaien. Trainers, leiders, kantinemedewerkers, scheidsrechters, technisch en jeugd coördinatoren, wedstrijd secretarissen, woensdagmorgen club en nog veel meer functies!

    De vrijwilligers aanmoedigingsprijs is een prijs die uitgereikt wordt aan talent dat zich al op jonge leeftijd inzet voor FC Eibergen. Dit jaar is de prijs niet aan een persoon uitgereikt maar aan een groep personen. Onze supportersvereniging AKB (Achterhoek Kleurt Blauw) heeft de prijs in de wacht gesleept. AKB is in 2019-2020 ontstaan. Ontstaan om voor de beste ondersteuning van ons 1e team te zorgen tijdens de beladen derby’s tegen Neede met hun supportersvereniging Neede Noord. Dit jaar is tijdens de thuiswedstrijd uitgepakt met een megaspandoek wat werd uitgerold van de hoofdtribune. De sfeeractie is niet onopgemerkt gebleven en is door TC Tubantia uitgeroepen tot sportmoment van 2022 (met maar liefst 29% van de stemmen). Verder kan FC Eibergen een beroep doen op de leden van AKB tijdens diverse evenementen binnen de club. Denk aan de verenigingsdag, de nieuwjaarsreceptie etc. De AKB wordt geroemd om haar inzet, heldere communicatie en we hopen op een lange samenwerking met deze groep vrijwilligers.

    De prijs Vrijwilliger van het jaar is dit jaar uitgereikt door Johan Schurink aan de winnaar Rob Bomers. Rob is lid sinds 1994 en was eerst actief als voetballer en nu maakt Rob  al weer lange tijd onderdeel uit van de loopgroep. Rob is een echte stille kracht binnen onze club en al sinds 2000(!!!!) actief als ledenadministrateur. Rob wordt geroemd om zijn betrouwbaarheid en zijn heldere manier van communiceren. Soms streng, maar altijd correct.  Verder blijkt de loyaliteit naar de vereniging door de al jarenlange inspanning als ledenadministrateur. In deze functie is Rob ook uitgegroeid tot specialist in Sportlink waar van alles is gedigitaliseerd. We hopen nog lange tijd gebruik te mogen maken van Rob zijn kennis en kunde als ledenadministrateur en bedanken ook de familie die Rob toestaat zijn tijd aan onze vereniging te besteden.

    Na uitreiking van de prijzen hebben de vele aanwezigen gezellig bijgepraat onder het genot van een hapje en drankje. We kijken uit naar een mooi 2023!